Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema ovsena kaša?

Kako se priprema ovsena kaša?

G. ValchevaG. Valcheva
Početnik
12
Kako se priprema ovsena kaša?

Ovsena kaša je doručak napravljen od ovsa i vode ili mleka. Poslednjih godina stekla je veliku popularnost jer se brzo priprema, zasićuje i korisna je. Takođe sadrži vitamine, gvožđe, kalcijum i magnezijum.

Ova superhrana snižava holesterol, snižava nivo šećera u krvi, obezbeđuje antioksidante, poboljšava funkcionisanje gastrointestinalnog trakta.

Čak ublažava svrab i iritaciju kože. Zaista odličan početak dana koji će nas održati sitima i dati nam energiju bez unosa velikih količina kalorija. Dobro je imati na umu da je ovsena kaša za organizam teška za preradu i dobro je da se prokuva ili bar dobro potopi.

Kako da pripremimo ovsenu kašu

Da biste napravili ovsenu kašu, pomešajte 2 i 1/4 šolje vode i prstohvat soli u šerpi, a zatim pojačajte temperaturu na šporetu. Kada voda počne da ključa, smanjite vatru i dodajte 1 šolju ovsenih pahuljica.

Mešajte oko 5 minuta ili dok ovsene pahuljice ne upiju vodu. Sada je vreme da dodate šta god želite kao prilog ovsenoj kaši.

Nećete se pokajati ako odlučite da stavite kašiku bademovog maslaca ili drugog maslaca (kokos, kakao), kao i mleka – kravljeg ili od orašastih plodova (bademovog, sojinog, kokosovog).

Pospite cimetom, odvažniji mogu probati sa malo đumbira. Dodajte orahe (koji su bogati omega-3 masnim kiselinama za zdravlje srca) i druge omiljene orašaste plodove.

Suvo voće ili pire od jabuke je odlična kombinacija.

Sve izmešati i isključiti vatru. Ostavite omiljenu ovsenu kašu da odstoji još pet minuta, a zatim je spremna za jelo. Kada se ohladi, možete dodati borovnice ili komadiće seckanog svežeg voća ako ih više volite nego sušeno. Zasladite medom.

Pogledajte još delikatesa sa ovsenim pahuljicama:

- kolači od ovsa;

- pločice od ovsa;

- palačinke sa ovsenim pahuljicama.

Takođe pogledajte šta sadrže ovsene pahuljice i kako da napravite ovsenu kašu za bebe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni