Bonapeti.rs»Saveti»Koji začini se stavljaju u škembe čorbu?

Koji začini se stavljaju u škembe čorbu?

MarianeMariane
Džedaj
15638
Koji začini se stavljaju u škembe čorbu?

Škembe čorbu možemo s pravom nazvati jednim od nacionalnog blaga Bugara, iako se čorba od svinjskog ili goveđeg škembeta ne priprema samo u Bugarskoj. Teško da postoji osoba koja nije zagrejala dušu ukusnom čorbom, koja je posebno neophodna u hladnim zimskim mesecima ili ujutru, posle pristojnog ili ne baš pristojnog ispijanja nekoliko pića.

I mada možemo smatrati da je škembe čorba sastavni deo bugarske kuhinje, ispostavilo se da ima toliko majstora kuvara koliko i recepata za škembe čorbu.

Za neke, originalna škembe čorba se pravi sa bujonom od teletine i svežeg mleka. Drugi posipaju glavu pepelom i kunu se da se prava škembe čorba mora pripremiti sa zaprškom od kiselog mleka i jaja. Treći spremaju škembe čorbu sa kuvanom zaprškom, dodaju luk, lovorov list itd.

Jedna od retkih stvari oko kojih se svi gurmani mogu složiti su začini koji čine savršenu škembe čorbu, a to su so, aleva paprika, ljuta aleva paprika i pasta od belog luka ili zgnječeni beli luk sa sirćetom. Po želji možete dodati malo bibera. Uživajte!

Takođe naučite da li je škembe čorba korisna ili probajte naš klasični recept za škembe čorbu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni