Informacija za one koji nikada ranije nisu jelo sa testeninom taljatele, to je testenina na bazi jaja koja potiče iz severne Italije. Obično je dostupna u snopovima.
Kada se kuva porcija testenine, njena zapremina se udvostručuje.
Kako i koliko dugo se kuvaju taljatele?
Stavite taljatele u ključalu vodu (1 litar vode na 100 grama testenine i 1/2 kašičice soli na 1 litar vode). Odmah promešajte da se pasta ne zalepi za stranice i dno lonca.
U zavisnosti od proizvođača, vreme kuvanja taljatela varira između 4 i 6 minuta. Tačno vreme kuvanja se može proveriti na pakovanju. Vreme počinje da se računa od vremena kada voda proključa. Mešajte svaka 2 minuta. Lonac u kome se kuvaju taljatele nije pokriven poklopcem. Često se preferiraju za konzumaciju al dente.
Kada je testenina skuvana, vrlo brzo je ocedite kroz cediljku.
Poslužite uz omiljeni sos (na primer klasični bolonjeze sos) i prelijte maslinovim uljem po ukusu.
Pogledajte takođe kako da se testenina lepi i u koliko vode se kuvaju špagete.
Komentari