Bonapeti.rs»Saveti»Zašto se kiseli kupus razvlači?

Zašto se kiseli kupus razvlači?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Početnik
18
Zašto se kiseli kupus razvlači?

Kada kiseli kupus počinje da se razvlači, to je čest problem sa kojim se mnogi ljudi susreću kada pripremaju kiseli kupus. U narednim redovima ćemo se osvrnuti na razloge zašto kiseli kupus može da razvlači i šta učiniti da to sprečimo.

Proces koji to uzrokuje je nakupljanje gasa tokom procesa fermentacije. Kako kupus fermentira, bakterije prisutne u slanoj vodi proizvode gas ugljen-dioksid, koji je zarobljen u kupusu. Ako se gasu ne dozvoli da pobegne, može stvoriti pritisak unutar kiselog kupusa, čineći da izgleda kao da se razvlači.

Drugi razlog zašto kiseli kupus može da se pokvari i razvlači je taj što nije dovoljno dugo fermentisao. Kiseli kupus treba ostaviti da fermentira najmanje nekoliko dana do nekoliko nedelja, u zavisnosti od željenog nivoa kiselosti.

Za to vreme će se osloboditi ugljen-dioksid koji proizvode bakterije i kiseli kupus će postati mekši i prijatniji. Ako kiseli kupus nije dovoljno dugo fermentirao, gas možda nije imao vremena da pobegne.

Da biste sprečili proces razvlačenja kiselog kupusa, možete da uradite nekoliko stvari. Prvo ga rasporedite tako da slana voda dobro prodre u njega. Drugo, budite strpljivi i ostavite kiseli kupus da fermentira bar nekoliko nedelja pre nego što ga konzumirate.

Prateći ove jednostavne korake, možete uživati u ukusnom i hranljivom kiselom kupusu bez neželjenih efekata.

Pogledajte i neke ukusne ideje sa kiselim kupusom:

- patka sa kiselim kupusom;

- svinjetina sa kiselim kupusom.

Pogledajte takođe kako se preseca kiseli kupus, zašto kiseli kupus pobeli i kako se čuva kiseli kupus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni