Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi zaprška za čorbu sa ćufticama?

Kako se pravi zaprška za čorbu sa ćufticama?

MarianeMariane
Džedaj
15661
Kako se pravi zaprška za čorbu sa ćufticama?

Nema bugarskog domaćinstva koje na svoju trpezu ne stavlja omiljeno jelo mnogih - čorbu sa ćufticama (supa topčeta, kako je oni nazivaju). I što više ljudi pitate, dobićete više recepata za pravljenje ove čorbe.

Iako postoje ljudi koji više vole da konzumiraju čorbu sa ćufticama bez zaprške, po našem mišljenju je mnogo lepša, gušća, aromatičnija i zasitnija kada se zgusne zaprškom. Pored toga, dobro napravljena zaprška može sakriti neke male nedostatke u čorbi, kao što su proizvodi ne baš dobrog kvaliteta itd.

Kada govorimo o kuglicama od supe, možemo razmotriti dve opcije za njenu izgradnju - klasičnu zapršku sa kiselim mlekom i jajetom ili kuvanu zapršku.

Za pripremu prve vrste zaprške potrebna su vam 1-2 jaja ili samo žumance i nekoliko kašika kiselog mleka. Proizvodi su pomešani i dobro umućeni. Zagrebite malo čorbe i sipajte je u tankom mlazu dok kuva, stalno mešajući.

Postupak se ponavlja nekoliko puta dok se zaprška ne temperira, zatim se dodaje u gotovu čorbu u tankom mlazu i mora se skloniti sa vatre.

Kuvana zaprška se pravi od termički obrađenih jaja, tako da se smatra bezbednim za zdravlje. Umutite jedno jaje sa 1 kašikom brašna i 1 kašičicom kiselog mleka.

Smesa se zagreva na šporetu, stalno mešajući, a kada se zgusne, dodaje se u supu. Čorba sa zaprškom se kuva 1-2 minuta, a zatim se sklanja. Važno je napomenuti da kuvana zaprška drastično skraćuje rok trajanja supe i da je treba potrošiti u roku od najviše 1 dan.

Pogledajte takođe koje začine staviti u čorbu sa ćufticama, kako zgusnuti čorbu ili isprobajte ove oprobane recepte za čorbu sa ćufticama poput naše čorbe sa ćufticama za poznavaoce.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni