Bonapeti.rs»Saveti»Kako i koliko dugo se peku puslice?

Kako i koliko dugo se peku puslice?

MarianeMariane
Džedaj
15661
Kako i koliko dugo se peku puslice?

Svaka domaćica se suočila sa dilemom šta da radi sa belancima koji su ostali nakon pravljenja krema od vanile ili tiramisua. Naravno, mogli biste od njih napraviti jednostavan omlet od belanaca ili ih baciti, ali oboje bi bila neoprostiva greška kada od njih lako možete napraviti puslice.

Puslice su jedan od klasičnih, jednostavnih i pomalo zaboravljenih deserta iz našeg detinjstva. Za njihovu pripremu nije potrebno mnogo proizvoda ili kulinarskih veština, ali postoje neke suptilnosti za zagarantovani rezultat.

Puslice se prave od belanaca i šećera (kristalni šećer je obavezan). Svako belance zahteva 75 g šećera (4 kašike). Umutite belanca u potpuno suvoj posudi sa polovinom šećera. Dobra je ideja da posudu u kojoj se mute belanca stavite u drugu posudu napunjenu toplom vodom.

Dodajte nekoliko kapi soka od limuna i, uz neprekidno mućenje, dodajte preostali šećer. Proizvodi se mute dok se ne dobije čvrst sneg, tj. kada okrenete posudu, smesa će ostati na mestu. Zatim, kašikom ili špricem, oblikujte puslice i poređajte ih na papir za pečenje.

I dolazimo do pitanja koliko dugo se puslice peku? Puslice se ne peku! Puslice se suše u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni sa ventilatorom nešto više od sat vremena.

Najlakši način da proverite da li su gotove je da jednu izvadite. Savršena puslica je spolja tvrđa, a iznutra mekša. Više recepata za čokoladne puslice ili puslice sa orasima možete pronaći na našoj veb stranici.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni