Zamrznuto lisnato testo, koje se prodaje u prodavnicama, predstavlja veliko olakšanje za domaćice. Tako ne moraju da provode sate u kuhinji meseći lisnato testo, pomoću kojeg pripremaju zlatni i hrskavi kroasani.
Priprema lisnatog testa u obliku kroasana je izuzetno jednostavna i brza, u moći je čak i domaćica apsolutnih početnica.
Prvo je potrebno izvaditi lisnato testo iz zamrzivača i ostaviti ga da se odmori. Preporučujemo da ga pažljivo razvijete oklagijom, iako su mnogi možda čuli da se lisnato testo ne razvija oklagijom.
Zatim list pravougaonog testa treba iseći na jednake trouglove. U osnovu svakog trougla stavlja se malo željenog nadeva (slatkog, čokoladnog, džema, topljenog sira) i pažljivo se uvija prema vrhu.
Tako pripremljene lisnate kiflice u obliku kroasana stavljaju se u prethodno nauljeni pleh, po želji se premažu umućenim žumancem odozgo i peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne ispeku.
Takođe pogledajte ove finese kuvanja sa lisnatim testom i saznajte kako da napravite kiflice od lisnatog testa ili tartalete od lisnatog testa.
Komentari