Bonapeti.rs»Saveti»Kako da uklonimo zadah ustajalog mesa?

Kako da uklonimo zadah ustajalog mesa?

Kako da uklonimo zadah ustajalog mesa?

Različite vrste mesa imaju svoje kulinarske finese prilikom pripremanja. Mogu da se peku, prže, dinstaju, da se pripremaju na roštilju, u različitim jelima i pečenjima. Međutim, kako god odlučili da ga pripremite, meso treba da bude lepo i sveže, bez zadaha.

Ako sumnjate da meso nije pogodno za upotrebu, najbolje je da ga bacite, jer rizikujete trovanje hranom. U nekim slučajevima meso može da dobije zadah i ako je stajalo više od jednog dana, ili ako je odmrznuto više puta. Kako da uklonimo taj zadah ustajalog mesa?

Ako je zadah slabiji, potopite meso u čaj od kamilice i ostavite ga da stoji 10 minuta. Kamilica ima antiseptičko dejstvo i ukloniće zadah. Operite meso vodom, a ako zadah nije potpuno uklonjen, ponovo ga potopite u kamilicu.

Da biste uklonili miris starog mesa i u istvo vreme poboljšate njegov ukus, možete napraviti marinadu od luka, sirćeta i soli. Potopite meso, a zatim bacite marinadu. Nakon toga meso kuvajte malo duže od uobičajenog.

Uglenje se takođe koristi za uklanjanje zadaha mesa. Prelijte meso hladnom vodom, u koju ste prethodno ugasili nekoliko vrelih komada drvenog uglja. Posle toga meso pažljivo operite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni