Koliko dugo se kuva soja?

Koliko dugo se kuva soja?
Fotografije: bonapeti.rs

Soju nazivaju mesom za vegetarijance. U suštini, soja je mahunarka, koja slobodno može da zameni meso i mesne prerađevine u brojnim jelima, kao što su: musaka, punjene paprike, čak i šnicle.

Pripremanje soje nije nimalo teško, dovoljno je da je nakratko potopite u vodi, a zatim da je skuvate dok ne bude gotova. Ona može da se začini bilo kojim začinom i da se kombinuje sa pirinčem, krompirom, dinstanim povrćem i td.

Po pravilu treba potopiti sveža zrna soje u hladnu vodu i ostaviti da odstoji 8-12 sati. Nakon toga dobro iscedite i kuvate dok ne omekša. Ako se kuva u običnoj šerpi, treba da se naoružate strpljenjem, ali ako je stavite u ekspres lonac, biće gotova nakon 40-50 minuta.

U trgovačkim lancima kod nas se mogu naći različite vrste namirnica, proizvedenih od soje. Možete naći sojine ljuspice, šnicle, komadiće od soje. Važno je da istaknemo, da su ti proizvodi već prošli proces osnovne kulinatske obrade i njima ne treba toliko vremena.

Namirnice od soje se po pravilu potapaju u vrelu vodu i drže 7-8 minuta, nakon čega se cede i spremne su da se dodaju ostalim sastojcima pre finalne etape pripreme jela.

Kako da pripremite musaku od soje, ili aromatne ćufte od soje, možete pronaći na našoj stranici.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji