Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva žilavo meso?

Kako se kuva žilavo meso?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se kuva žilavo meso?

Ne postoji žilavo meso - postoji meso koje nije marinirano i pravilno obrađeno - tvrde kulinari. Svako meso može da postane mekano, ako je pre toga stajalo u odgovarajućoj marinadi, a posle toga skuvano kako treba.

Ako sumnjate da meso koje ste kupili u prodavnici može da postane žilavo priliko pečenja, pre toga ga možete istući čekićem za meso.

Nakon toga ga držite u marinadi bar 4 sata (najbolje je cele noći) u frižideru. Možete da probate neku od naših marinada, poput jednostavne marinade za ražnjiće ili najbolje marinade za meso i povrće, rezultat je garantovan.

Iskusni kulinari preporučuju da "zapečatite" meso sa svih strana tako što ćete ga kratko ispržiti na jakoj vatri sa svih strana pre pripreme, jer ćete na taj način sačuvati njegove sokove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni