Kako se pravi mohito?

Kako se pravi mohito?

Mohito je jedan od najpopularnijih koktela na svetu. Prema zvaničnoj verziji, ovaj koktel je nastao na Kubi krajem XiX veka. Drugi su ubeđeni da je Mohito prvi put napravljen mnogo pre toga.

Prema pojedinim izvorima, ovaj koktel sa rumom bio je omiljeno piće ser Fransisa Drejka, koji je bio strah i trepet u okeanima početkom XVI veka.

A na zvaničnom sajtu koktela Mohito za njegovog tvorca proglašen je engleski pirat Ričard Drejk, za koga se smatra da je napravio prvi mohito, tako što je pomešao malo nerafinisanog ruma, malo šećera, limetu i mentu.

Smatra se takođe da je u prošlosti Mohito koktel nosio naziv El Draque. Danas je ova sveža kombinacija citrusa, mente i ruma izuzetno popularna.

Evo i sastojaka, neophodnih za pripremu jednog koktela mohito - 50 ml ruma Havana, 6-7 četvrtina limete, 4-5 strukova mente, 2 kašičice smeđeg šećera, sirup od šećera po ukusu i gazirana voda.

Limeta, menta i šećer se zgnječe zajedno na dnu visoke čaše. Dodaje se usitnjen led, a zatim i rum.

Sastojci se dobro promešaju i malo zaslade sećernim sirupom. Punimo čašu gaziranom vodom do vrha i ukrašavamo listićima mente i... probamo, sa uživanjem.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji