Koji začini se stavljaju u boraniju?

Koji začini se stavljaju u boraniju?

Svakom jelu treba odgovarajući začin, inače ne bi bilo ukusno. Nedostatak začina se uvek oseti, ali korišćenje neodgovarajućih začina takođe ne bi moglo da ostane neprimećeno.

Što se tiče boranije, i tu je ista stvar. Koje začine možemo da stavimo u jela sa boranijom? Boranija ima dosta lagan i prijatan ukus i ne bi joj odgovarali veoma teški začini. Tako naprimer, ako pripremate čorbu ili janiju sa boranijom, obavezno treba da stavite alevu papriku - ipak se ona stavlja u svaku janiju.

Peršun i mirođija su sveži zeleni začini, koji veoma dobro dopunjuju ukus boranije. Stavljajte ih pri kraju kuvanja, da mogu da se sačuvaju vredni sastojci. U nekim krajevima jelima sa boranijom dodaju i nanu.

Ne preterujte sa njenom količinom, jer vam se možda neće dopasti. Beli luk takođe odgovara boraniji. Neke domaćice stavljaju čubar ili majčinu dušicu u jela sa boranijom, ali budite štedljivi sa količinama.

Pogledajte nekoliko ukusnih ideja za boraniju: Svinjetina sa boranijom u rerni, Boranija sa đumbirom, Boranija sa lukom.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji