Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema zreo pasulj?

Kako se priprema zreo pasulj?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
169
Kako se priprema zreo pasulj?

Pripremanje pasulja daleko je od posla koji je prost kao pasulj. U to ćete se uveriti, ako probate da sami pripremite klasičan paprikaš od pasulja ili čorbast pasulj. Pokazalo se da koliko ima domaćinstava, toliko ima i recepata i načina za pripremu pasulja, a u stvari u osnovi svih je pravilo da se zreo pasulj kuva polako i na slaboj vatri.

Savremene domaćice, kojima korišćenje ekspres lonca nije nuklearna fizika, već svakodnevica, obično ne potapaju pasulj prethodno.

One direktno stave pasulj u lonac, kuvaju ga dok ne bude gotov, nakon toga ga začine i dodaju mu tradicionalnu zapršku sa crnim lukom, alevom paprikom, masnoćom i prepečenim brašnom. Razume se da luk i ostalo povrće mogu da se stave zajedno sa pasuljem još na početku, a nakon toga da se dodaju paradajz i zaprška, ali kao što smo već rekli, to je stvar ukusa.

Malo duža je priprema zrelog pasulja u običnom loncu. Kako vam kuvanje ne bi oduzelo sate, obično se pasulj potopi u vodu još prethodne noći, a nakon toga se ocedi, dolije se sveža voda i prokuva se. Neke domaćice izbacuju prvu, drugu, pa i treću vodu u kojoj se pasulj kuva, dok druge to ne rade. Nakon toga se doda povrće i suvi začini.

Pasulj se ostavlja na tihoj vatri da krčka oko 1,5 sata, a po potrebi se doliva hladna voda, ponavljamo – hladna voda. Tek kada pasulj bude potpuno skuvan, dodaje se paradajz i tradicionalna zaprška sa brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni