Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Zreo pasulj sa pečurkamaZreo pasulj sa pečurkama
23. mart
Ostavljamo da se kuvaju i nakon oko 30 minuta dodajemo očišćene i isečene pečurke. Kuvamo pasulj dok ne bude potpuno gotov. Kad bude gotovo sipamo izrendan paradajz i posolimo po ukusu....
Zreo pasulj sa kobasicomZreo pasulj sa kobasicom
22. jun
Dolivamo bujon od pasulja, 2-3 kutlače i pokrivamo tiganj poklopcem na oko 15 minuta, da se kobasica izdinsta. Nakon toga je dodajemo u pasulj....
Ukusan zreo pasulj u rerniUkusan zreo pasulj u rerni
19. mart
Pasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta). Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
Postan zreo pasulj u đuvečariPostan zreo pasulj u đuvečari
15. nov.
Operite pasulj i izbacite zrna koja su isplivala. Stavite ga na vatru u odgovarjauću posudu sa hladnom vodom, koliko da ga pokrije. Kad voda provri, izbacite je. Pasulj sipajte u đuvečaru....
Zreo pasulj sa mlevenim mesomZreo pasulj sa mlevenim mesom
01. januar
Ocedite skuvani pasulh i dodajete ga u mleveno meso zajedno sa paprikom. Mešate i poklapate posudu. Kuvate jelo na tihoj vatri 30 minuta. Servirate sa prženim krompirom ili krompir pireom....
Zreo pasulj sa svinjskim raguomZreo pasulj sa svinjskim raguom
24. april
Pasulj stavite u šerpu sa malo vode. Kad voda provri, ocedite pasulj, operite ga hladnom vodom i stavite u šerpu. Stavite ragu i ulje 2-3 supene kašike i sipajte oko 2 l hladne vode....
Zreo pasulj u rerni sa zapečenim lukomZreo pasulj u rerni sa zapečenim lukom
25. maj
Očistite, operite i stavite pasulj u hladnu vodum stavite na ringlu i kuvajte 10 minuta....
Zreo pasulj sa svinjetinom u đuvečariZreo pasulj sa svinjetinom u đuvečari
25. nov.
Pospite svinjetinu sa pasuljem peršunom, isečenim na sitno. Zreo pasulj sa svinjetinom u đuvečari je gotov!...
Zreo pasulj sa kolenicom u đuvečariZreo pasulj sa kolenicom u đuvečari
25. nov.
Zreo pasulj sa kolenicom u đuvečari je veoma ukusan....
Zreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrimaZreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrima
08. feb.
Operite pasulj, stavite u šerpu da vri sa malo vode, prospite je nakon 10 minuta....
Zreo pasulj sa kobasicom u šerpiZreo pasulj sa kobasicom u šerpi
22. april
Zreli pasulj se natopi uveče u hladnoj vodi. Ujutru se voda zameni novom, stavlja se jedna kašičica sode i pasulj se kuva tako 15 minuta....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Zreo pasulj sa svinjetinom u ekspres loncuZreo pasulj sa svinjetinom u ekspres loncu
28. januar
Pržimo kratko i prebacujemo sve u šerpu sa pasuljem. Sipamo oko 2 litre tople vode, posipamo 1 kašičicom soli i kuvamo na tihoj vatri sa poklopcem 30 minuta....
Zreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudiZreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudi
24. maj
Operani pasuj prelijte hladnom vodom i kuvajte 30 minuta na vatri. Prospite vodu, sipajte oko 1 litar i 400 ml izvorske vode u glinenu posudu....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicomZreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom
14. sep.
Operemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Postoje različiti načini za pripremanje crvenog pasulja. Najpopularniji je da se potopi pasulj prethodno veče pre pripreme. Ovo značajno smanjuje vreme koje mu je neophodno kako bi se skuvao....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje, a imamo i savršen recept za pileću supu protiv gripa....