Bonapeti.rs»Saveti»Kako da podelimo celo pile na porcije?

Kako da podelimo celo pile na porcije?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako da podelimo celo pile na porcije?

Ako ste do sada kupovali posebno pileće batake, krilca i pileći file, najverovatnije ne znate kako se celo pile deli na porcije. Važno je da znate kako da podelite pile na porcije, jer ćete u suprotnom umesto lepih bataka i filea dobiti neodređenu masu mesa sa kostima koje štrče iz nje.

Da krenemo - prvo, treba da imate dovoljno prostora i oštar nož, kojim ćete seći kožu i zglobove pileta.

Prvo pregledajte pile i ako je potrebno odstranite neko eventualno preostalo pero. Nakon toga ga operite i osušite kuhinjskim ubrusom, kako biste radili lakše.

Stavite pile na leđa, tako da grudi budu gore i uz pomoć oštrog noža izvadite malu grudnu kost, poznatiju kao jadac. Nakon toga odsecite gornji deo krilaca, koja su u praksi sastavljena samo do kostiju i kože.

Sledi odstranjivanje malih bataka ili pilećih krilaca. To radite tako što napravite zarez u krug oko njih, nakon toga ih podignite i zasecite u delu gde se pokazao zglob.

Vreme je da se uhvatite u koštac sa odstranjivanjem bataka. Napravite zarez tačno ispod grudi i pratite liniju bataka. Zarez počinje napred i kreće se ka leđima i kičmi, a cilj je da se odseče zglob, koji povezuje batak i kičmu.

Na isti način uklonite i drugi batak, a preostalu kost, zajedno sa trticom prelomite i odstranite.

Okrenite pile grudima na gore i napravite zarez po sredini. Pažljivo otvorite pile i uz pomoć noža napravite zarez po rebrima sa obe strane kičme. Odstranite hrskavicu i rebra. I gotovo - pile je podeljeno na porcije.

Od pilećih grudi možete pripremiti ukusni pileći rolat ili pile žilijen. Pileće batake možete iskoristiti za najvoljeniji i najčešće pripremani recept - Pile sa jedinstvenim ukusom. Od manjih delova, i isečenih komada pileta i krilaca pripremite raskošnu pileću supu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni