Kako se kuva sveže mleko?

Kako se kuva sveže mleko?

Mnoge iskusne domaćice će vam reći da kuvanje svežeg mleka nije težak posao, ali se većini od nas dešavalo da nam mleko izađe iz šerpe prilikom kuvanja i da krene "da nas traži". Nakon toga svi mrzimo vreme koje moramo da provedemo u uklanjanju posledica i tragova zagorelog svežeg mleka.

U suštini, kuvanje svežeg mleka nije nikakav kulinarski izazov, ali morate poštovati neka pravila.

Najbolje je da mleko kuvate u šerpi sa debljim dnom, kako ne bi zagorelo. Najbolje je da se mleko kuva i najmanje može da zagori u bakarnoj šerpi, koja je pre toga isplaknuta hladnom vodom.

Kakvu god posudu izaberete za kuvanje svežeg mleka, u njemu treba da kuvate samo mleko i ništa drugo. Vruće sveže mleko ima tu osobinu da upija sve mirise i može vas neprijatno iznenaditi, ako ste u istoj posudi pre toga kuvali druge namirnice. Isto tako vam preporučujemo da pre kuvanja u šerpu stavite 1 kašičicu sode bikarbone, koja neće dozvoliti malo starijem mleku da se zgrudva prilikom kuvanja.

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji