Kako se blanširaju škampi?

Kako se blanširaju škampi?
Fotografije: bonapeti.rs

Blanširanje različitih namirnica u opštim crtama predstavlja kratku termičku obradu u izuzetno vreloj vodi, a cilj je da se poboljša kvalitet hrane, koja je namenjena za pripremu ili za duže konzerviranje.

Škampi pripadaju namirnicama koje su veoma pogodne za blanširanje. To je zbog toga što one u stvari nemaju potrebe za dužim vremenom pripreme, a blanširani škampi se ljušte mnogo lakše nego sirovi.

Blanširani škampi su veoma pogodni za pripremu salata sa škampima ili škampi sa limunom na ražnjiću. U suštini, možete otkriti desetine recepata sa blanširanim škampima, kojima ćete impresionirati vaše specijalne goste.

Proces blanširanja škampa započinje kuvanjem dovoljne količine slane vode. Kada voda proključa u nju se stavljaju škampi i blanširaju se ne više od 1 minute. Nakon toga se vade uz pomoć rešetkaste kašike i stavljaju se u posudu sa ledom.

Cilj ovog šoka hlađenjem je da se zaustavi proces kuvanja. Možete lako oljuštiti blanširane škampe, a nakon toga da ih zamrznete ili iskoristite, kako bi naprimer pripremili aromatične škampe sa belim vinom i belim lukom.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji