Bonapeti.rs»Saveti»Kako se sprema meso u tegli?

Kako se sprema meso u tegli?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se sprema meso u tegli?

Za mnoge domaćice, koje rade po ceo dan, meso u tegli je veliko olakšanje, jer skraćuje vreme pripreme večere ili ručka, bukvalno na pola.

Meso iz tegle, nezavisno od toga da li je prethodno bilo uprženo ili ne, već je prošlo kroz ozbiljnu i dugotrajnu kulinarsku obradu i zbog toga nema potrebe da se peče ili kuva duže vreme.

U zavisnosti od toga kakvom vrstom mesa u teglama raspolažete, možete izabrati između mnogo raznovrsnih recepata.

Jedina finesa koju morate da pogodite je kada tačno da dodate meso iz tegle, tako da ono ne bude izloženo prevelikoj kulinarskoj obradi, jer to može uticati na njegov kvalitet i ukus.

Nezavisno od toga da li ćete praviti kačamak sa mesom iz tegle ili krompir sa svinjskim mesom iz tegle u vatrostalnoj posudi, važno je da stavite meso na 10-15 minuta pre kraja pečenja, kada su sve ostale namirnice skoro gotove.

Meso iz tegle, kao i njegov sos, dodaju se neposredno pred kraj pečenja, kuvanja ili dinstanja.

Na ovaj način, jelo prima miris mesa, sve namirnice se dobro promešaju i najvažnije, ne dozvoljava se da meso bude prepečeno ili da se prekuva i raspadne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni