Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Pečene grudi od divlje svinje se spremaju tako što pripremite 700 g grudi, 6 čenova belog luka, kumin i so po želji....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje. Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može prepoznati mlada boranija - ima svetlozelenu boju i elastična je. Pre nego što spremite boraniju, treba da je izbanširate....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. maj
Ukoliko se izabere govedina ili pak preferencije su da meso bude preprečenije, rebarca mogu da se spreme i u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni na 10 minuta....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso. Na taj način se neće izgubiti...
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
Meso od jelena u tegliMeso od jelena u tegli
20. dec.
Meso isecite na male komade. Na dno tegle stavite 1 lovorov list, 2 pimenta i 4 zrna bibera. Odozgo počnite da ređate meso i solite dok ne napunite teglu. Kuvajte meso 5 sati. Dodajte vodu zato što ispari....
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiCejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristi
15. mart
Već smo čuli za mnogobrojne koristi konzumacije čaja bilo da je to biljni, zeleni, crni čaj itd. Zbog činjenice što sami po sebi čajevi predstavljaju otprilike 99.5% vode najmanje što bi uradili za vaš organizam je da...
Tajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - uTajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - u
03. april
Sledi pitanje kako se sprema ovaj neverovatan specijalitet, koji bukvalno vodi do zavisnosti? Odgovor na ovo pitanje je lično dao direktor KFC-a - Bob Das....
Zelje u tegli sa himalajskom soljuZelje u tegli sa himalajskom solju
26. maj
Polako i pažljivo stavljamo i vadimo iz tople vode - poželjo je sa specijalnim prstohvatima za tegle, trudimo se da ne udaramo staklene tegle jedne o druge!...
Rečna riba u tegli za zimuRečna riba u tegli za zimu
17. sep.
Nakon što se skuva i prohladi, uzimamo tegle i pažljivo ređamo svako parče ribe, da ostanu u komadima. Pritisnemo koliko je moguće da dobro napunimo tegle. Kuvamo sa poklopcem 15 minuta....
Ljute papričice u tegli za zimuLjute papričice u tegli za zimu
22. avgust
Ljute papričice u tegli za zimu su sjajne!...
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
Ukusni krastavci u tegli od tri litraUkusni krastavci u tegli od tri litra
12. nov.
Pustite da se prokuva ponovo i prelijte krastavce, stavite piment, biber, seme slačice i zavrnite poklopce na teglama sa kiselim krastavcima. Tegle sa ukusnim krastavcima u tegli od tri litra okrenite naopačke ....
Patlidžan i paprike u tegli za zimuPatlidžan i paprike u tegli za zimu
18. avgust
Tegle sterilizujemo oko 10 minuta nakon što voda provri....
Mešana turšija u tegli od 3 litraMešana turšija u tegli od 3 litra
11. okt.
Ređajte u teglu, stavite so, šećer i sirće. Aspirin izmrvite u malo vode i dodajte ga u teglu sa povrćem. Kada je sve gotovo, dolijte teglu vrućom vodom, zatvorite teglu i okrenite je poklopcem na dole....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Njbrže se sprema kuvano meso u ekspres loncu, koji štedi vreme pripreme proizvoda za 4 puta....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso. - Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
Doručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtomDoručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtom
25. jun
Prijatno uz doručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtom!...
Turšija za zimu u tegli od 3 litraTuršija za zimu u tegli od 3 litra
13. jul
Trećeg dana vadimo povrće iz marinade i ređamo ga u tegle. U ovu marinadu dodajemo 15 izmrvljenih aspirina, dobro promešamo. Nakon toga prelivamo gotove tegle smesom. Turšija za zimu je odmah gotova za konzumiranje....
Kako zatvoriti zečje meso u tegle?Kako zatvoriti zečje meso u tegle?
16. avgust
Raspoređuje se u tegle, ali sipajte toliko da pokrije pola mesa; - Tegle sa zečetinom se zatvaraju i kuvaju 1 sat i 40 minuta; - Kada su gotove, pripremljene tegle sa zečetinom ostavite da se potpuno ohlade i čuvajte...