Kako se čuva plod oraha?

Kako se čuva plod oraha?

Dijetolozi i stručnjaci za ishranu su kategorični u tvrdnji da je orah među najkorisnijim stvarima koje možete uneti u organizam. On dostavlja organizmu veoma bitne Omega 3 nezasićene masne kiseline, kao i minerale potrebne za normalno funkcionisanje organizma, kao što su mangan, magnezijum, kalijum i dr.

Ipak, pored svih pozitivnih sastojaka u njima, orasi sadrže i mnogo masnoća. kod nepravilnog čuvanja jezgra oraha, masnoće menjaju ukus i daju gorak, neprijatan ukus plodu, koji je inače veoma ukusan.

Zbog toga je prvi zadatak da se orahov plod zaštiti od dejstva spoljašnje sredine i da ih sačuvate od dostupa previsoke temperature ili slobodnog pristupa vazduha.

Preporučujemo vam da plod oraha čuvate u jakoj plastičnoj kesi na tamnom mestu, a maksimalno vreme koje treba da čuvate orah na ovakav način je 3 meseca.

U slučaju da želite da sačuvate plod oraha duže vreme, najbolje je da ga čuvate u metalnim, glinenim ili čak i staklenim posudama da dobrim poklopcem, koji ne dozvoljava ulazak vazduha.

Kulinari preporučuju da se plod oraha čuva u hermetički zatvorenim posudama u zamrzivaču. Na ovaj način, ne samo da će orah sačuvati svoj ukus, već i svoja antioksidantna svojstva više od 8 meseci.

Zbog toga, ako i vi ne možete da zamislite Lepu baklavu bez oraha, onda obavezno ispoštujte naše savete.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji