Kako se čuvaju ofarbana jaja?

Kako se čuvaju ofarbana jaja?

Tvrdo kuvana jaja se brže kvare od sirovih, svežih jaja i važno je da znate kako da ih čuvate, kako bi izbegli da slučajno pojedete pokvareno jaje, koje vam može pričiniti stomačne probleme ili neke ozbiljnije posledice.

Kako bi bili sigurni da jedete ukusna kuvana jaja bez opasnosti za vaše zdravlje, pridržavajte se ovih jednostavnih koraka za pravilno čuvanje tvrdo kuvanih jaja, koja ste pripremili za Uskrs.

Kod bojenja ovih jaja je važno da ona budu dobro skuvana - moraju biti tvrdo kuvana (10-12 minuta nakon što voda provri). Odmah nakon toga, jaja se hlade, kako ne bi dobila plavu boju žumanca.

Nakon 2 sata od farbanja jaja, ona treba da se smeste u frižider. Jaja koja se ostave duže od dva sata van frižidera, treba da se izbace. Ofarbana jaja treba da se čuvaju na mestima gde nema zagađivača i dalje od kućnih ljubimaca i bakterija.

Čuvajte tvrdo kuvana jaja u frižideru, dok vam ne zatrebaju za korišćenje. Nakon upotrebe, vratite ostatak jaja u frižider.

Ne ljuštite jaja, dok vam nisu potrebna za jelo. Ako oljuštite jaja, ona se mogu čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi.

Jedite tvrdo kuvana Uskršnja jaja u okviru jedne sedmice. Tvrdo skuvana jaja treba da se čuvaju u frižideru. Jaja, koja su provela više od jedne nedelje u frižideru treba da izbacite.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji