Bonapeti.rs»Saveti»Kako se peku smrznuti hlepčići?

Kako se peku smrznuti hlepčići?

EliEli
Početnik
1
Kako se peku smrznuti hlepčići?

U sve bržoj svakodnevici sve je teže biti zaposlena žena, majka i domaćica. Teško, ali ne i nemoguće!

Kao olakšanje za sve nas, veliki lanci prodavnica i supermarketi pustili su u prodaju različite vrste smrznutih hlepčića. I uprkos tome što se u današnje vreme sve više ljudi trudi da se zdravo hrani i da izbegava pakovanu hranu, nema načina da negiramo očigledne prednosti ovih proizvoda, a to su: brza priprema, uvek sveže i toplo za svaki obrok, ukusno i aromatično.

Hlepčići koji se prodaju, obično se nude u kombinaciji sa zelenim biljkama, začinima, maslacem ili belim lukom i maslacem. Njihova priprema je izuzetno laka i mirišu čudesno.

A kako se to dešava i kako se peku? U prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni (sa ventilatorom), na oko 10 minuta. Nemojte da čekate da potamne, osim ako ne želite da hlepčići budu hrskavi I lagano prepečeni.

Naš savet je da izvadite hlepčiće na sobnu temperaturu dok se rerna zagreva, kako bi se biljna masnoća istopila bolje tokom pečenja i kako bi se upila u hleb. Nije obavezno, ali ima uticaja na krajnji rezultat.

Niste probali? Probajte. Toliko je lako.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji