Koliko dugo se peče pita?

Koliko dugo se peče pita?
Fotografije: Марияна

Miris sveže pečene pite sa sirom može da podigne iz kreveta čak i najveće lenjivce. Morate priznati da je pita jedno od omiljenih tradicionalnih jela kod nas u svim varijantama - kao slatka pita, pita sa sirom ili prelivena pita sa ratlukom.

Pripremanje pite od razvijenih kora ili pite od gotovih kora može da bude izazov čak i za domaćice, koje imaju iskustvo u kuhinji.

Ali za kuvare početnike pripremanje i pečenje ukusne pite je još teže.

Najvažnije pitanje, koje muči i iskusne kuvare i početnike nije kako se pravi pita, jer internet obiluje raznim receptima za pite. Svi se pitaju koliko dugo se peče pita.

Ne postoji tačan odgovor na ovo pitanje, jer postoje različite rerne, različite pite i različiti ukusi. Ako treba da budemo masimalno precizni, pita pripremljena od gotovih kora peče se 30-40 minuta u rerni, prethodno ugrejanoj na 180-200 stepeni.

Vreme pečenja pite može biti duže ili kraće, u zavisnosti od količine sastojaka, jačine peći i da li je pita od gotovih ili razvijenih kora.

Tačno vreme za pečenje treba da pronađete sami, ali nakon 30-te minute pečenja preporučujemo da češće bacate pogled na peć.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji