Bonapeti.rs»Saveti»Kako se flambira?

Kako se flambira?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se flambira?

Da se malo pograte vatrom u kuhinji nije dečja igra, kazaće vam kulinari koji su imali to loše iskustvo. Ipak da prelijete palačinke sa malo alkohola i da ga nakon toga upalite, je užitak koji treba osetiti.

Ipak, moramo svi da priznamo da je flambiranje je izuzetno efektno i dodaje onu posebnu aromu jelima.

U praksi, možete da flambirate apsolutno sve - od najobičnijih prženih ćuftica, pilećeg filea, džigerica, slatkih i slanih specijaliteta, možete da flambirate čak i supe i čorbe.

Kako se flambira i koja pravila morate da poštujete, kako bi svi uživali u ukusnoj hrani, a da niko ne nastrada.

Za flambiranje vam je potrebno alkoholno piće - konjak, rum, može i džin. Važno je da procenat alkohola bude oko 55-56, a količina oko 20 ml za porciju mesa.

Ako želite da sve porcije flambirate zajedno, nemojte da povećavate količinu alkohola.

Kod samog flambiranja alkohol treba da bude lagano ugrejan. Nikako nemojte da sipate alkohol direktno iz flaše. Posuda u kojoj flamirate treba da ima dugu dršku.

Jelo, koje želite da flambirate, takođe treba da bude toplo, a posuda u kojoj se nalaze namirnice za flambiranje treba da bude čvrsta i masivna.

Specijalitet prelijte alkoholom i zapalite ga dugačkom šibicom. Ostavite da veći deo alkohola izgori, ali ne sav i zatim ugasite plamen poklopcem.

Meso, koje želite da flambirate, ne treba da bude prepečeno, čak je najbolje da bude malo prema sirovoj strani.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni