Bonapeti.rs»Saveti»Kako se priprema sos od belog luka?

Kako se priprema sos od belog luka?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se priprema sos od belog luka?

Sos od belog luka je izvanredna dopuna uz prženi krompir, on je najbolji prijatelj pice i domaćih girosa. Sos od belog luka uspešno možete iskombinovati sa zelenom salatom ili prženim ćufticama.

Dobra vest za kuvare početnike je da se ovaj sos priprema veoma lako i zanjegovu pripremu nisu potrebne specijalne kulinarske veštine. Za pripremu osnovnog sosa od belog luka trebaju vam samo kiselo mleko (400 g), majonez (200 g), beli luk (2-3 čena), so i nekoliko kapi soka od limuna.

Kiselo mleko pažljivo promešajte sa majonezom. Dodajte presovane čenove belog luka, ao po ukusu i sok od limuna. Sve namirnice dobro promešajte i ostavite da odstoje oko 1 sat, kako bi se ukus ujednačio i sos dobio svoju prepoznatljivu aromu.

Po želji, u sos možete dodati narendani sir, sitno seckanu svežu mirođiju, prstohvat-dva bibera, pa čak i plavi sir.

Sos od belog luka može da se čuva nekoliko dana u frižideru, ali treba da znate da mu se ukus i aroma pojačavaju u odnosu na vreme provedeno u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni