Kako se pravi glazura od čokolade?

Kako se pravi glazura od čokolade?

Priprema glazure od čokolade nije težak zadatak, a njome možete da prelivate mafine, torte i kolače. Čokoladna glazura se može pripremiti na mnogo načina, ali je uobičajeno da se koriste čokolada, sveže mleko, pavlaka i maslac.

Za čokoladnu glazuru su vam potrebni: 50 g dobre crne čokolade i 40 ml svežeg mleka. Istopite čokoladu na pari, tako što ćete izlomiti čokoladu na komade i staviti je u metalnu posudu, koja se stavlja u veću posudu sa vodom. Stavite na vatru i mešajte dok se čokolada ne istopi, pa pažljivo dodajte mleko. Mleko treba da bude zagrejano, kako se ne bi zgrudvala glazura.

Za drugu varijantu glazure, su vam potrebe sledeće namirnice: 3 kašike maslaca, 6 kašika pavlake i 100 g kvalitetne čokolade. Izlomite čokoladu i stavite je u posudu. U drugoj posudi istopite maslac i dodajte pavlaku. Smesu sa pavlakom sipajte u čokoladu i promešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Pogledajte još fantastičnih recepata za glazure od čokolade i kolače sa tom glazurom: Slatka čokoladna glazura, Kokosove bonbone sa čokoladnom glazurom, Kolač sa čokoladnom glazurom i orasima.

Pogledaj više

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji