Ćureće grudi su veoma sočno i ukusno meso, koje se lako prirpema, krhko je. Naravno, ako recept koji smo odabrali za trpezu uključuje ćureće grudi i pečnje, dobro je da mariniramo meso.
Za pripremanje mesa sa mariniranjem treba da prirpemimo odgovarajuću marinadu u te svrhe. Na našem sajtu možete naći odgovarajuće marinade prema vrsti jela, a takođe i prema vrsti priloga koji ćete pripremiti uz meso.
Međutim, važno je prilikom mariniranja ćurećih grudi da nakon što pripremite marinadu, treba da potopite meso sa njom i da ga ostavite da stoji u njoj bar dva sata.
Tako će meso imati mogućnost da dobro upije sve ukuse, mirise, začine i tečnost da biste prilikom pečenja imali jedno ukusno i lepo pečeno ćureće meso, koje će obradovati vas i vašu porodicu.
Ćuretina je u principu suva, zato je potreban ovaj korak u procesu kuvanja.
Odgovarajuće marinade za začinjavanje ćurećeg mesa su one koje uključuju sastojke kao što je balsamiko sirće, maslinovo ulje, biber i alevu papriku.
Garancija za ukusno i dobro prirpemljeno jelo sa ćuretinom je uvek sama priprema mesa.
Nemojte zaboraviti da podelite sa nama vaš recept i omiljenu marinadu za pripremu ćurećih grudi.
Komentari