Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi slatko vino?

Kako se pravi slatko vino?

Kako se pravi slatko vino?

Kvalitetna prirodna vina su skupa. U ogromnom asortimanu proizvoda od vina nije toliko lako da se odabere pravi napitak bez greške. Čak prosto vino, proizvedeno sopstvenim rukama, uvek je prirodan sastojak, čiji ukusi i kvalitet zavise od upornosti i poštovanja svih tehnoloških normi u procedu pripreme aromatičnog napitka.

Recepti za domaća vina su različiti, tako da svako može da odabere recept za svoje mogućnosti. Početnici treba da obrate pažnju na lakše načine pripreme prirodnog vina kod kuće. Nakon što usvoje osnove proizvodnje vina, biće moguće da pristupe proizvodnji napitka, koristeći komplikovanije tehnologije sa odabranim receptima.

Postoje različite metode za proizvodnju slatkog vina.

One variraju od ekonomičnije fermentacije preko šećera, pokrivenog slatkim sokom od grožđa, do nekih težih i skupljih procesa.

U Cinerea Botrytis, nazvano "plemeniti trulež", je gljivica koja napada grožđe, gužva zrna, ali ga čini ukusnim, slatkim i bogatim ukusom, kakva su neka od naslađih vina na svetu, uključujući Sauternes /francusko fino / i Trockenbeerenausles, nemačko vino.

Desertna vina su napravljena od grožđa, koje je ostalo da zri na lozi duže nego grožđe koje je saszrelo i slatkoća se gomila do kraja jeseni.

U drugom krajnjem obliku kasne berbe grožđa, su ostavljena zrna grožđa tokom zime dok se ne zarmzne, nakon toga se zrna izmrve, tako da se sadržaj vode dobija u obliku leda, ostavljajući debeo i sočan sladak vinski sok.

Dodavanje alkoholnih napitaka je drugi sistem za proizvodnju desertnog slatkog vina: fermentacija transformiše svež sok od grožđa i suvo vino kroz preobražavanje šećera u alkohol, ali dodaje se u sredinu ovog procesa, prekida se fermentacija i tako ostaje mnogo šećera .To je način na koji se proizvode slatka vina kao što je Porto, Moskato i Rivesaltes.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni