Bonapeti.rs»Saveti»Kako se prave ekspresne mekane kiflice?

Kako se prave ekspresne mekane kiflice?

Rayna_xcxRayna_xcx
Inovator
165
Kako se prave ekspresne mekane kiflice?

Kiflice predstavljaju ukusno rešenje svake domaćice, kada vam se jede nešto po receptu bake.

Naravno, kiflice su dosta primamljivije kada su mekane i punjene omiljenim slatkom, a zašto ne i sirom ili drugim punjenjem po želji.

Međutim, prva i najvažnija stvar je da su one zaista mekane i testo da ispadne uspešno. Za taj cilj svaka domaćica treba da se naoruža kvascem, živim ili u prahu, jer je on garantuje uspešnost svakog sličnog recepta.

Recept za mekane kiflice

1 kg brašna, najbolje da koristite brašno za kolače ili kekse

1 šolja kiselog mleka

1 jaje

Voda - 500 ml

50 g kvasca

1 kašičica soli i 1 kašičica šećera

Kravlji maslac - 250 g

Jedan veoma uspešan i dobar recept za brze, mekane i ukusne kiflice se dobija tako što u malo tople vode i 1 ili 2 kašike brašna dodamo kvasac i mešamo. Svakako kvasac ostavljamo da se aktivira.

Kada se to desi, u dobijenu smesu dodajemo i ostale sastojke i mesimo testo koje treba da ostavimo dobro da naraste.

Istopimo kravlji maslac i ponovo umesimo testo koje nakon što upije sav maslac, treba da se udara na kuhinjskoj radnoj površini, kuhinjskom stolu ili na krugu za mešanje otprilike 50 puta.

Ponovo ostavljamo da naraste i kada naraste trebalo bi da dobijemo lepo meko testo za kiflice.

Testo razdvojimo na lopte, razvijemo svaku od njih, nakon toga počinjemo da sečemo trougliće. U najširi deo komada kojeg smo obrazovali, stavljamo punjenje po želji, ovde ima mnogo varijanti, tako da nemojte se plašiti da eksperimentišete.

Trouglići se uvijaju u rolat, tako što počinjemo da uvijamo od unutrašnjeg ugla - napolje.

Ređamo u tepsiju odgovarajuće veličine i premazujemo odozgo žumancem i pečemo u rerni otprilike 30 minuta na 200 stepeni.

U zavisnosti od vrste punjenja, kiflice možete posuti šećerom ili susamom.

Toliko je jednostavno i ukusno da je neoprostivo ne probati ovaj recept već danas.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni