Postoji mnogo vrsta raviola sa različitim punjenjima, različitog oblika i veličine, ali vreme kuvanja raviola zavisi od toga da li su sveži, zamrznuti ili osušeni.
U sva tri slučaja počinjete prvo sa zagrevanjem vode. Uzmite veliku šerpu i sipajte vodu tako da bude dve trećine vode u odnosu na šerpu.
Preporučujem vam da posolite vodu pre nego što počne da vri. Ako je voda vruća dodajte i so pre testenine, so će smanjiti temperaturu vode i ravioli će se namočiti tokom prva dva minuta.
Kada vidite da voda vri, dodajte toliko raviola koliko mislite da je dovoljno za obim šerpe, da se ne bi spljeskali. Preporučujem vam ne više od 5,6.
Ako su krupniji, može i 4. Ako su ravioli sveži ili zamrznuti, ne treba vam sat, kada isplivaju na površinu znači da su gotovi. Ako su ravioli suvi, dovoljno je da pratiti uputstva na pakovanju.
Izvadite kuvane raviole uz povećanu pažnju koristeći rupičastu kašiku.
Ravioli su veoma delikatni i lako može da se uništi njihova celovitost.
Komentari