Kad prestanemo da konzumiramo mlečne proizvode, mislimo da ne možemo pronaći ništa što će zameniti pavlaku ... ALI! Obična pavlaka ima svoju ukusnu alternativu, koju čak i mnogi smatraju boljom u pogledu kulinarskih svojstava i kvaliteta.
Reč je o pavlaci od kokosa! Nemojte misliti da je ovaj proizvod teško pronaći, da je skup ili da je pavlaku od kokosa teško napraviti.
Zapravo, pavlaka od kokosa nije ni skupa ni teška za nabavku. Ima još jedna dobra vest - ova pavlaka je, za razliku od pavlake životinjskog porekla, zdrava, dijetetska i veganska! Ima prijatan ukus leta i unosi raznolikost u deserte.
Sve što vam treba je bokal sa kokosovim mlekom i zaslađivač po vašem izboru. Obično cena kokosovog mleka varira u zavisnosti od sezone i dobavljača.
Dobro je držati kokosovo mleko ohlađenim i ne mućkati ga pre upotrebe, jer će vam trebati samo gornji gusti deo. Voda ostaje ispod.
Mutite ovu gustu smesu mikserom 2-3 minuta dok se ne stegne, dodajte zaslađivač, koji može biti šećer, javorov sirup, kokosov šećer, stevija ili šta već želite.
I evo je - pavlaka od kokosa je gotova i spremna za vaše kolače i slatkiše! Super je ukusna i pogodna za sve deserte!
Komentari