Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle. Od takvih paprika možete pripremiti predivne pohovane paprike u hrskavoj smesi za pohovanje...
Pečena tilapija sa parmezanomPečena tilapija sa parmezanom
12. maj
Kad se rerga zagreje, sasvim malo premažite dno tepsije, pa poređajte filete ribe. Ribu pecite 3-4 minuta. Ako su fileti deblji, može još jedan minut duže da se peku....
Riba tilapija na grčki načinRiba tilapija na grčki način
19. dec.
Ulje se zagreva u tiganju, a tilapija se začinjava solju i biberom. Riba se prži dok ne uhvati prijatnu boju - oko 2-3 minuta sa svake strane. Dok se prži po želji se dodaje iseckan beli luk....
Tilapija sa sosom od šafranaTilapija sa sosom od šafrana
16. jul
Prijatno sa tilapijom sa sosom od šafrana!...
File tilapije u tiganjuFile tilapije u tiganju
27. jul
Začinite tilapiju solju i biberom sa svake strane. Umočite u brašno i prodrmajte kako bi se uklonio višak. Zagrejte maslac ili maslinovo ulje 1 supenu kašiku (ili više po ukusu) u velikom tiganju na srednjoj vatri....
Tilapija sa paradajzom, maslinama i martinijemTilapija sa paradajzom, maslinama i martinijem
26. nov.
Posipamo tilapiju perima mladog luka i listovima svežeg bosiljka....
Tilapija iz rerne sa krompir salatomTilapija iz rerne sa krompir salatom
21. januar
Tilapija je vrsta bele ribe, osim što je mnogo ukusna, jednostavna je za pripremu. Operemo i dobro osušimo filete ribe. Poređamo ih na dasku/tanjir i posipamo solju, utrljamo so u njih....
File tilapije sa sosom od limunaFile tilapije sa sosom od limuna
04. avgust
File od tilapije sa sosom od limuna je čudesno jelo!...
Pohovani file tilapije sa holandskim sosomPohovani file tilapije sa holandskim sosom
09. dec.
U tiganju sa ugrejanom mašću pohujemo filete, prvo ih potopimo u brašno, u smesu od jaja, prezle i ponovo u smesu od jaja....
File od tilapije sa čeri paradajzom i pomorandžomFile od tilapije sa čeri paradajzom i pomorandžom
11. nov.
Skuvajte kuskus prema uputstvu na pakovanju. Pažljivo oljuštite pomorandžu, odstranjujući omotač sa svakog parčeta. Oljuštene kriške stavite u posudu i sačuvajte sokove. U nelepljivom tiganju zagrejte maslac i stavite...
Kako se pohuje piletina?Kako se pohuje piletina?
24. maj
Piletina je među najčešćim i najpoželjnijim vrstama mesa za konzumaciju. To je jedan od glavnih izvora životinjskih proteina i pruža niz zdravstvenih koristi za telo. Pileće meso pruža poželjan ukus i hranljiva svojstva...
Kako se pohuje riba?Kako se pohuje riba?
18. mart
Nakon toga se začini uklone, riba se prosuši i zatim pohuje....
Kako se pohuje kačkavalj?Kako se pohuje kačkavalj?
12. feb.
Ako pohujete veću količinu kačkavalja u nekom trenutku masnoća će početi da se peni ili će komadi smese za pohovanje na dnu posude početi da gore....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Ako pohujete piletinu, možete dodati i malo aleve paprike, karija ili veoma malo isitnjenog belog luka....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako se pohuje sa susamom?Kako se pohuje sa susamom?
19. avgust
Susam se može koristiti za pripremu hleba, peciva, keksova i štapića od hlebnog testa. Glavni je sastojak azijske kuhinje i koristi se u pripremi mnogih jela - od sušija do supa. Takođe u kulinarstvu, posebno je pogodan...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana. Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...