Svi znamo da od domaćeg nema ukusnije i korisnije. Iz toga razloga svi pokušavamo da pojedemo nešto ukusno, pripremljeno po domaćim babinim receptima.
Da bismo napravili jedno ukusno domaće voćno kiselo mleko biće potrebni:
1. Sveže mleko - 3 šolje
2. Kiselo mleko - 7 kašičica
3. Domaće slatko (po vašem izboru) - 4-5 supenih kašika
4. Tečna pavlaka - 1 kašičica
5. Kristal šećer - 5 kašičica (do 10)
6. Komadići voća - po izboru
Da bismo napravili kiselo mleko, prokuvamo kiselo mleko i pavlaku u posudi. Kada prokuvaju, ostavljamo ih da se ohlade da budu topli, ne vrući.
U prethodno pripremljenih 7 teglica se stavlja po jedna kašičica kiselog mleka.
U njih se dodaje toplo sveže mleko i pavlaka i sve se lagano izmeša. U svaku teglicu se dodaju po 2 kašičice šećera (ili manje) i pomešaju se dok se šećer ne istopi, a zatim i po kašika slatkog i komadići voća.
Kada je sve dobro pomešano, teglice se stavljaju u posudu i ostavljaju se na sobnoj temperaturi, pokriveni nečim debelim (jaknom, ćebetom), na otprilike 2-3 sata.
Razumećete da li je voćno kiselo mleko gotovo kada se mleko stegne.
Komentari