Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi domaće voćno kiselo mleko

Kako se pravi domaće voćno kiselo mleko

EliEli
Pomoćnik kuvara
2011
Kako se pravi domaće voćno kiselo mleko

Svi znamo da od domaćeg nema ukusnije i korisnije. Iz toga razloga svi pokušavamo da pojedemo nešto ukusno, pripremljeno po domaćim babinim receptima.

Da bismo napravili jedno ukusno domaće voćno kiselo mleko biće potrebni:

1. Sveže mleko - 3 šolje

2. Kiselo mleko - 7 kašičica

3. Domaće slatko (po vašem izboru) - 4-5 supenih kašika

4. Tečna pavlaka - 1 kašičica

5. Kristal šećer - 5 kašičica (do 10)

6. Komadići voća - po izboru

Da bismo napravili kiselo mleko, prokuvamo kiselo mleko i pavlaku u posudi. Kada prokuvaju, ostavljamo ih da se ohlade da budu topli, ne vrući.

U prethodno pripremljenih 7 teglica se stavlja po jedna kašičica kiselog mleka.

U njih se dodaje toplo sveže mleko i pavlaka i sve se lagano izmeša. U svaku teglicu se dodaju po 2 kašičice šećera (ili manje) i pomešaju se dok se šećer ne istopi, a zatim i po kašika slatkog i komadići voća.

Kada je sve dobro pomešano, teglice se stavljaju u posudu i ostavljaju se na sobnoj temperaturi, pokriveni nečim debelim (jaknom, ćebetom), na otprilike 2-3 sata.

Razumećete da li je voćno kiselo mleko gotovo kada se mleko stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni