Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi domaće voćno kiselo mleko

Kako se pravi domaće voćno kiselo mleko

ažurirano:
EliEli
Pomoćnik kuvara
2114
Kako se pravi domaće voćno kiselo mleko

Svi znamo da od domaćeg nema ukusnije i korisnije. Iz toga razloga svi pokušavamo da pojedemo nešto ukusno, pripremljeno po domaćim babinim receptima.

Da bismo napravili jedno ukusno domaće voćno kiselo mleko biće potrebni:

1. Sveže mleko - 3 šolje

2. Kiselo mleko - 7 kašičica

3. Domaće slatko (po vašem izboru) - 4-5 supenih kašika

4. Tečna pavlaka - 1 kašičica

5. Kristal šećer - 5 kašičica (do 10)

6. Komadići voća - po izboru

Da bismo napravili kiselo mleko, prokuvamo kiselo mleko i pavlaku u posudi. Kada prokuvaju, ostavljamo ih da se ohlade da budu topli, ne vrući.

U prethodno pripremljenih 7 teglica se stavlja po jedna kašičica kiselog mleka.

U njih se dodaje toplo sveže mleko i pavlaka i sve se lagano izmeša. U svaku teglicu se dodaju po 2 kašičice šećera (ili manje) i pomešaju se dok se šećer ne istopi, a zatim i po kašika slatkog i komadići voća.

Kada je sve dobro pomešano, teglice se stavljaju u posudu i ostavljaju se na sobnoj temperaturi, pokriveni nečim debelim (jaknom, ćebetom), na otprilike 2-3 sata.

Razumećete da li je voćno kiselo mleko gotovo kada se mleko stegne.

Pogledajte takođe kako da napravite čiu sa kiselim mlekom i saznajte za šta pomaže kiselo mleko sa cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni