Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Italijanska KaponataItalijanska Kaponata
16. jul
Po želji italijansko jelo može da se začini supenom kašikom sirćeta i kašikom kapra. Italijanska Kaponata - lagano jelo bez mesa unikatnog ukusa....
Italijanska limunadaItalijanska limunada
15. jul
1
Sve sastojke pomešajte u staklenoj činiji i dodajte im jedan iseckan limun. Neka sve prenoći. Sledećeg dana procedite i poslužite. Ako želite, limunadu možete razrediti sa gaziranom vodom....
Italijanska picaItalijanska pica
09. mart
Odozgo se poređaju sečena mocarela i svež paradajz, nekoliko inćuna, poliva se odokativno maslinovim uljem, pospe se narendanim parmezanom i italijanska pica se peče dok ne bude gotova u zagrejanoj pećnici ili rerni....
Italijanska krostataItalijanska krostata
01. nov.
Omekšali maslac i šećer dobro umutite. Napravite udubljenje u brašnu, slomite u njega jaje, promešajte i postepeno dodajte i maslac sa šećerom. Kada testo odmori, razvijte ga oklagijom, premažite ga džemom, ukrasite...
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta. Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji...
Liker od vinaLiker od vina
01. nov.
Sastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja. Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio. Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
Najpopularnija likerska vinaNajpopularnija likerska vina
11. april
U Evropi su slatka vina vekovima bila među simbolima zadovoljstva, gubljenja vremena, slavlja i raskoši sa stilom. Pa ipak, teško da postoji podcenjenija vrsta vina od njih u Bugarskoj. Francuski sotern, španski šeri,...
Najpopularnija portugalska vinaNajpopularnija portugalska vina
29. mart
Portugalija je jedna od zemalja sa dobro razvijenom proizvodnjom vina. Samo pominjanje Portoa dovoljno je da pobudi poverenje ljubitelja prefinjenog ukusa vina. Portugalci duguju svoje vinarstvo starim Feničanima,...
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus. Temperatura serviranja...
Ventričina - savršena italijanska salamaVentričina - savršena italijanska salama
26. okt.
Osnovni proizvod je u panorami italijanskih kobasica i sušenog mesa....
Italijanska veganska salataItalijanska veganska salata
25. nov.
Italijanska veganska salata - zdrava, šarena, ukusna i sa dahom Italije....
Italijanska keks tortaItalijanska keks torta
12. nov.
Predstavljam vam tradicionalnu italijansku keks tortu sa kremom Šantili. Neverovatno ukusna, obavezno napravite ovo iskušenje iz italijanske kuhinje!...
Italijanska slana pitaItalijanska slana pita
21. nov.
Recept koji se pretvorio u klasiku na našoj trpezi - pikantna pita sa različitim nadevima i aromama. Recept za ovu slanu pitu sa rikotom i spanaćem je veoma jednostavan i njega može da pripremi svako, pa čak i početnici...
Uskršnja italijanska KolombaUskršnja italijanska Kolomba
01. feb.
Obavezno je brašno Manitoba, kao što sam podelila prilikom pripremanja Italijanske fokače koju sam pravila, koje daje jako i veoma elastično testo i ne dozvoljava mu da se lomi....
Italijanska domaća tortaItalijanska domaća torta
26. januar
Torta Šantili je italijanska klasika i omiljena patišpanj torta nadevena kremom Šantili. Ovo je najvoljenija domaća torta u Italiji....
Božićna italijanska štrudlaBožićna italijanska štrudla
26. okt.
Smokve potopite u šerpu sa vodom da proključaju i ostavite ih da nabubre oko 10-15 minuta. Ocedite ih i isecite na sitne komade. Njima dodajte vino, suvo grožđe, orahe, bademe, sok od 1 limuna, cimet i čokoladu. Zagrejte...
Italijanska krompir salataItalijanska krompir salata
30. jun
Ovu italijansku krompir salatu možete da poslužite kao lagani ručak ili večeru. Neka vam je slatko!...
Italijanska torta PipasenerItalijanska torta Pipasener
23. mart
Italijanska kuhinja prati tradicije koje se godinama čuvaju. Njihov moto prilikom pripremanja hrane je da: Kada se hrana sprema sa ljubavlju, ona može da se pretvori u sreću, emociju i izvor je blagodeti....
Italijanska torta KaprezeItalijanska torta Kapreze
13. jun
Za ovu tortu Kapreze (Тorta Caprese) maslac zajedno sa čokoladom se istopi na vodenoj pari. Ostavlja se sa strane. U posudi sa miskerom na velikoj brzini se mute belanca sa 1 supenom kašikom šećera od okupne količine i...
Domaća italijanska tortaDomaća italijanska torta
17. april
Isecite i jedite aromatičnu italijansku domaću tortu. Neka vam je slatko!...
Italijanska riblja čorbaItalijanska riblja čorba
24. okt.
Odstranite glave, repove i peraja ribama, stavite ih u duboku posudu i prelijte ih sa oko litar hladne vode. Dodajte lovorov list i so i kuvajte oko 20 minuta na umerenoj vatri. Nakon toga prebacite bujon u čistu posudu....
Italijanska paradajz čorbaItalijanska paradajz čorba
11. jul
Naseckajte luk i beli luk na sitno, a nakon toga ih pržite u vrelom ulju. Dodajte sitno naseckani paradajz i dinstajte oko 5 minuta. Sipajte bujon. Posolite, dodajte biber, šećer i ostavite supu da se kuva još 20 minuta...
Italijanska zelena salataItalijanska zelena salata
26. maj
Operite i osušite rukolu, a čeri paradajz isecite na polovine. Stavite ih u veliki tanjir i prelijte dresingom napravljenim od maslinovog ulja, limunovog soka, prstohvata soli i šećera. Ova salata je izuzetno lagana...
Italijanska musaka PasticioItalijanska musaka Pasticio
31. maj
Luk i papriku propržite, pa dodajte beli luk i mleveno meso i nastavite sa prženjem. Zatim dodajte rendan paradajz i vino i ostavite da se krčka. Dodajte začine. U tepsiju ređajte red kuvanih makarona, pa smesu od mlevenog...
Italijanska verzija guakamoleaItalijanska verzija guakamolea
31. maj
Avokado isecite na pola, sklonite košticu i meki deo izdubite kašičicom. Zgnječite ga. Limun iscedite i sok dodajte isitnjenom avokadu. Dobro promešajte. Sušeni paradajz ocedite od ulja i sitno iseckajte. Beli luk sitno...