Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Italijanska KaponataPo želji italijansko jelo može da se začini supenom kašikom sirćeta i kašikom kapra.
Italijanska Kaponata - lagano jelo bez mesa unikatnog ukusa....
16. jul
Italijanska limunadaSve sastojke pomešajte u staklenoj činiji i dodajte im jedan iseckan limun.
Neka sve prenoći.
Sledećeg dana procedite i poslužite. Ako želite, limunadu možete razrediti sa gaziranom vodom....
15. jul
1
Italijanska picaOdozgo se poređaju sečena mocarela i svež paradajz, nekoliko inćuna, poliva se odokativno maslinovim uljem, pospe se narendanim parmezanom i italijanska pica se peče dok ne bude gotova u zagrejanoj pećnici ili rerni....
09. mart
Italijanska krostataOmekšali maslac i šećer dobro umutite.
Napravite udubljenje u brašnu, slomite u njega jaje, promešajte i postepeno dodajte i maslac sa šećerom.
Kada testo odmori, razvijte ga oklagijom, premažite ga džemom, ukrasite...
01. nov.
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta.
Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji...
09. jun
Liker od vinaSastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja.
Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio.
Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
01. nov.
Najpopularnija likerska vinaU Evropi su slatka vina vekovima bila među simbolima zadovoljstva, gubljenja vremena, slavlja i raskoši sa stilom. Pa ipak, teško da postoji podcenjenija vrsta vina od njih u Bugarskoj.
Francuski sotern, španski šeri,...
11. april
Najpopularnija portugalska vinaPortugalija je jedna od zemalja sa dobro razvijenom proizvodnjom vina. Samo pominjanje Portoa dovoljno je da pobudi poverenje ljubitelja prefinjenog ukusa vina.
Portugalci duguju svoje vinarstvo starim Feničanima,...
29. mart
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus.
Temperatura serviranja...
16. jun
Ventričina - savršena italijanska salamaOsnovni proizvod je u panorami italijanskih kobasica i sušenog mesa....
26. okt.
Italijanska veganska salataItalijanska veganska salata - zdrava, šarena, ukusna i sa dahom Italije....
25. nov.
Italijanska keks tortaPredstavljam vam tradicionalnu italijansku keks tortu sa kremom Šantili. Neverovatno ukusna, obavezno napravite ovo iskušenje iz italijanske kuhinje!...
12. nov.
Italijanska slana pitaRecept koji se pretvorio u klasiku na našoj trpezi - pikantna pita sa različitim nadevima i aromama.
Recept za ovu slanu pitu sa rikotom i spanaćem je veoma jednostavan i njega može da pripremi svako, pa čak i početnici...
21. nov.
Uskršnja italijanska KolombaObavezno je brašno Manitoba, kao što sam podelila prilikom pripremanja Italijanske fokače koju sam pravila, koje daje jako i veoma elastično testo i ne dozvoljava mu da se lomi....
01. feb.
Italijanska domaća tortaTorta Šantili je italijanska klasika i omiljena patišpanj torta nadevena kremom Šantili. Ovo je najvoljenija domaća torta u Italiji....
26. januar
Božićna italijanska štrudlaSmokve potopite u šerpu sa vodom da proključaju i ostavite ih da nabubre oko 10-15 minuta. Ocedite ih i isecite na sitne komade.
Njima dodajte vino, suvo grožđe, orahe, bademe, sok od 1 limuna, cimet i čokoladu. Zagrejte...
26. okt.
Italijanska krompir salataOvu italijansku krompir salatu možete da poslužite kao lagani ručak ili večeru.
Neka vam je slatko!...
30. jun
Italijanska torta PipasenerItalijanska kuhinja prati tradicije koje se godinama čuvaju. Njihov moto prilikom pripremanja hrane je da: Kada se hrana sprema sa ljubavlju, ona može da se pretvori u sreću, emociju i izvor je blagodeti....
23. mart
Italijanska torta KaprezeZa ovu tortu Kapreze (Тorta Caprese) maslac zajedno sa čokoladom se istopi na vodenoj pari. Ostavlja se sa strane.
U posudi sa miskerom na velikoj brzini se mute belanca sa 1 supenom kašikom šećera od okupne količine i...
13. jun
Domaća italijanska tortaIsecite i jedite aromatičnu italijansku domaću tortu.
Neka vam je slatko!...
17. april
Italijanska riblja čorbaOdstranite glave, repove i peraja ribama, stavite ih u duboku posudu i prelijte ih sa oko litar hladne vode. Dodajte lovorov list i so i kuvajte oko 20 minuta na umerenoj vatri. Nakon toga prebacite bujon u čistu posudu....
24. okt.
Italijanska paradajz čorbaNaseckajte luk i beli luk na sitno, a nakon toga ih pržite u vrelom ulju. Dodajte sitno naseckani paradajz i dinstajte oko 5 minuta.
Sipajte bujon. Posolite, dodajte biber, šećer i ostavite supu da se kuva još 20 minuta...
11. jul
Italijanska zelena salataOperite i osušite rukolu, a čeri paradajz isecite na polovine.
Stavite ih u veliki tanjir i prelijte dresingom napravljenim od maslinovog ulja, limunovog soka, prstohvata soli i šećera.
Ova salata je izuzetno lagana...
26. maj
Italijanska musaka PasticioLuk i papriku propržite, pa dodajte beli luk i mleveno meso i nastavite sa prženjem. Zatim dodajte rendan paradajz i vino i ostavite da se krčka. Dodajte začine.
U tepsiju ređajte red kuvanih makarona, pa smesu od mlevenog...
31. maj
Italijanska verzija guakamoleaAvokado isecite na pola, sklonite košticu i meki deo izdubite kašičicom. Zgnječite ga. Limun iscedite i sok dodajte isitnjenom avokadu.
Dobro promešajte. Sušeni paradajz ocedite od ulja i sitno iseckajte. Beli luk sitno...
31. maj