Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KinoaSeme kinoe obavezno treba da se čuva u zamrzivaču ili frižideru, a pre upotrebe treba da se temeljno ispere vodom.
Kinoa u kulinarstvu
Velika prednost kinoe je što joj nije potrebno dugo kuvanje....
30. april
Orijentalna kinoaOčistimo i operemo kinou. Stavljamo je da se kuva u odnosu približno 3 porcije vode i jedna kinoe.
Kada voda počne da vri, dodajte koštunjavo voće i začine.
Koristim prethodno promešanu smesu....
04. nov.
Kinoa ćufteKinoa se lepo opere i skuva u odnosu sa vodom 1:2, dok zrnca ne nabubre i postanu prozračna. Operete, ocedite i ostavite je da se potpuno ohladi.
Stavljate začine, jaje i sitno izredndajte kačkavalj ili sir....
26. mart
Kinoa pilavKada vidimo da je kinoa skoro gotova, dodajemo smesu od začina i ostavljamo da se dokuva dok voda potpuno ne uvri....
17. dec.
2
Kinoa sa patlidžanimaOcedite kinoa, prelijte sa sosom od patlidžana i servirajte jelo samostalno ili kao prilog za meso ili ribu....
02. okt.
Kinoa sa paprikomDodajte kinou. Sipajte vruću vodu i kuvajte poklopljeno oko 10 minuta.
Dodajte grašak da se kuva i on, a za to vreme naseckajte na sitno paprike.
Na kraju sve sjedinite i to je to.
Možete dodati malo kumina....
21. okt.
Kinoa sa povrćemU njih dodajemo skuvanu kinou i ostavljamo na ringli još 5 minuta mešajući. Jelo se ukrašava svežom mentom.
Kinoa sa povrćem je gotova!...
03. dec.
Kinoa sa krompiromZa to vreme s opere kinoa. Dodaje se u krompir i naliva se još vode oko 200-250 ml vruće. Dodaje se kocka bujona sa ostalim začinima i ostavlja se pod poklopcem da ponovo provri....
21. sep.
Kinoa sa slatkim krompiromSmanjite ringlu i ostavite još 15-20 minuta dok kinoa ne bude gotova i dok krompir ne omekša dobro.
Neka vam je ukusno sa ovom kinoom sa slatkim krompirom....
23. april
Kinoa sa crvenim pasuljemDodaju se kinoa, so, biber i oko 300 ml vode. Promeša se i poklopi.
Kuva se još 15-20 minuta u zavisnosti od kinoe, dok ne upije svu vodu.
Dodaje se sitno iseckan korijander i pasulj....
10. okt.
Kinoa sa spanaćem u rerniJelo je gotovo kad se zrnca kinoe raspuknu i postanu prozračna.
Tada sklanjamo foliju i zapečemo 5 minuta u jakoj rerni, dok kinoa sa spanaćem ne dobije blago hrskavu koricu....
24. maj
Kinoa sa spanaćem i jajimaSeviramo atomatično i veoma ukusno jelo kinoa sa spanaćem i jajima - toplo, ispunjeno zasićenim ukusima!...
19. maj
Kinoa sa krem karamel prelivomU nju se dodaje oceđena kinoa i izmeša se.
Kravlji maslac se raspoređuje po dnu i zidovima kalupa za pečenje (može i mala duboka tepsija)....
27. januar
Kinoa sa brokolijem i tikvicamaStavite kinou u povrće. Promešajte kinou sa brokolijem i tikvicama i servirajte.
Prijatno!...
20. feb.
Kinoa sa pasuljem i povrćemSkuvana kinoa se pomeša sa povrćem, dodaje se oceđeni crveni pasulj.
Kinoa sa pasuljem i povrćem se dodatno začinjava ako je potrebno....
25. januar
Kinoa sa prokeljem i paprikamaOno će dati odličnu bpju i ukus kinoe sa povrćem.
Na kraju dodajte oceđenu kinou, izmešajte i servirajte.
Veoma ukusno, zdravo - ne možete prestati da jedete! Prijatno sa ovom kinoom sa prokeljem i paprikama!...
11. feb.
Kinoa sa keljem i sremušemNakon toga se dodaju kinoa i lisnato povrće, dosipa se otprilike 400-500 ml vode i kuvaju se dok kinoa ne bude gotova.
Kelj i sremuš mogu da se zamene spanaćem.
Jelo sa kinoom se posoli po ukusu....
24. feb.
Kinoa sa tikvicama i patlidžanomKada povrće omekša, dodajte opranu kinou.
Paradajz isecite i dodajte i njega. Ostavite da se još malo kuva, nekoliko minuta.
Na kraju dodajte bosiljak i iseckan peršun i sklonite sa vatre....
28. jul
Kinoa sa piletinom i povrćemDodaje se pileće meso, isečeno na parčiće i kinoa. Začinjavamo sa soja sosom, himalajskom solju i biberom.
Serviramo jelo posuto sitno iseckanim peršunom....
26. jul
Bulgur, kinoa i pirinač kod dijabetesaNamirnice kao što su bulgur, kinoa i smeđi pirinač štite od hroničnih oboljenja poput dijabetesa, prekomerne težine i raka....
25. maj
Kinoa sa medom, cimetom i orasimaOsim što je kinoa izuzetno korisna, desert je spremljen bez masnoće i sa prirodnim zaskađivačem - medom! Blago hrskav zbog oraha i aromatičan zbog cimeta!
Čudesnog ukusa!...
13. okt.
Kinoa puding sa prelivom od malinaOkrenite u desertne tanjiriće, prelijte kinoa puding prelivom od malina i servirajte.
Neka vam je slatko!...
09. mart
Kako da pripremite kinouDa biste skuvali kinou, treba vam 1 šolja zrna kinoe, 2 šolje vode, pola kašičice soli i 20 grama maslaca.
Pre nego stavite kinou da se kuva, potrebno je oprati je....
21. jul
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuU kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
11. avgust