Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

KinoaKinoa
30. april
Seme kinoe obavezno treba da se čuva u zamrzivaču ili frižideru, a pre upotrebe treba da se temeljno ispere vodom. Kinoa u kulinarstvu Velika prednost kinoe je što joj nije potrebno dugo kuvanje....
Orijentalna kinoaOrijentalna kinoa
04. nov.
Očistimo i operemo kinou. Stavljamo je da se kuva u odnosu približno 3 porcije vode i jedna kinoe. Kada voda počne da vri, dodajte koštunjavo voće i začine. Koristim prethodno promešanu smesu....
Kinoa ćufteKinoa ćufte
26. mart
Kinoa se lepo opere i skuva u odnosu sa vodom 1:2, dok zrnca ne nabubre i postanu prozračna. Operete, ocedite i ostavite je da se potpuno ohladi. Stavljate začine, jaje i sitno izredndajte kačkavalj ili sir....
Kinoa pilavKinoa pilav
17. dec.
2
Kada vidimo da je kinoa skoro gotova, dodajemo smesu od začina i ostavljamo da se dokuva dok voda potpuno ne uvri....
Kinoa sa patlidžanimaKinoa sa patlidžanima
02. okt.
Ocedite kinoa, prelijte sa sosom od patlidžana i servirajte jelo samostalno ili kao prilog za meso ili ribu....
Kinoa sa paprikomKinoa sa paprikom
21. okt.
Dodajte kinou. Sipajte vruću vodu i kuvajte poklopljeno oko 10 minuta. Dodajte grašak da se kuva i on, a za to vreme naseckajte na sitno paprike. Na kraju sve sjedinite i to je to. Možete dodati malo kumina....
Kinoa sa povrćemKinoa sa povrćem
03. dec.
U njih dodajemo skuvanu kinou i ostavljamo na ringli još 5 minuta mešajući. Jelo se ukrašava svežom mentom. Kinoa sa povrćem je gotova!...
Kinoa sa krompiromKinoa sa krompirom
21. sep.
Za to vreme s opere kinoa. Dodaje se u krompir i naliva se još vode oko 200-250 ml vruće. Dodaje se kocka bujona sa ostalim začinima i ostavlja se pod poklopcem da ponovo provri....
Kinoa sa slatkim krompiromKinoa sa slatkim krompirom
23. april
Smanjite ringlu i ostavite još 15-20 minuta dok kinoa ne bude gotova i dok krompir ne omekša dobro. Neka vam je ukusno sa ovom kinoom sa slatkim krompirom....
Kinoa sa crvenim pasuljemKinoa sa crvenim pasuljem
10. okt.
Dodaju se kinoa, so, biber i oko 300 ml vode. Promeša se i poklopi. Kuva se još 15-20 minuta u zavisnosti od kinoe, dok ne upije svu vodu. Dodaje se sitno iseckan korijander i pasulj....
Kinoa sa spanaćem u rerniKinoa sa spanaćem u rerni
24. maj
Jelo je gotovo kad se zrnca kinoe raspuknu i postanu prozračna. Tada sklanjamo foliju i zapečemo 5 minuta u jakoj rerni, dok kinoa sa spanaćem ne dobije blago hrskavu koricu....
Kinoa sa spanaćem i jajimaKinoa sa spanaćem i jajima
19. maj
Seviramo atomatično i veoma ukusno jelo kinoa sa spanaćem i jajima - toplo, ispunjeno zasićenim ukusima!...
Kinoa sa krem karamel prelivomKinoa sa krem karamel prelivom
27. januar
U nju se dodaje oceđena kinoa i izmeša se. Kravlji maslac se raspoređuje po dnu i zidovima kalupa za pečenje (može i mala duboka tepsija)....
Kinoa sa brokolijem i tikvicamaKinoa sa brokolijem i tikvicama
20. feb.
Stavite kinou u povrće. Promešajte kinou sa brokolijem i tikvicama i servirajte. Prijatno!...
Kinoa sa pasuljem i povrćemKinoa sa pasuljem i povrćem
25. januar
Skuvana kinoa se pomeša sa povrćem, dodaje se oceđeni crveni pasulj. Kinoa sa pasuljem i povrćem se dodatno začinjava ako je potrebno....
Kinoa sa prokeljem i paprikamaKinoa sa prokeljem i paprikama
11. feb.
Ono će dati odličnu bpju i ukus kinoe sa povrćem. Na kraju dodajte oceđenu kinou, izmešajte i servirajte. Veoma ukusno, zdravo - ne možete prestati da jedete! Prijatno sa ovom kinoom sa prokeljem i paprikama!...
Kinoa sa keljem i sremušemKinoa sa keljem i sremušem
24. feb.
Nakon toga se dodaju kinoa i lisnato povrće, dosipa se otprilike 400-500 ml vode i kuvaju se dok kinoa ne bude gotova. Kelj i sremuš mogu da se zamene spanaćem. Jelo sa kinoom se posoli po ukusu....
Kinoa sa tikvicama i patlidžanomKinoa sa tikvicama i patlidžanom
28. jul
Kada povrće omekša, dodajte opranu kinou. Paradajz isecite i dodajte i njega. Ostavite da se još malo kuva, nekoliko minuta. Na kraju dodajte bosiljak i iseckan peršun i sklonite sa vatre....
Kinoa sa piletinom i povrćemKinoa sa piletinom i povrćem
26. jul
Dodaje se pileće meso, isečeno na parčiće i kinoa. Začinjavamo sa soja sosom, himalajskom solju i biberom. Serviramo jelo posuto sitno iseckanim peršunom....
Bulgur, kinoa i pirinač kod dijabetesaBulgur, kinoa i pirinač kod dijabetesa
25. maj
Namirnice kao što su bulgur, kinoa i smeđi pirinač štite od hroničnih oboljenja poput dijabetesa, prekomerne težine i raka....
Kinoa sa medom, cimetom i orasimaKinoa sa medom, cimetom i orasima
13. okt.
Osim što je kinoa izuzetno korisna, desert je spremljen bez masnoće i sa prirodnim zaskađivačem - medom! Blago hrskav zbog oraha i aromatičan zbog cimeta! Čudesnog ukusa!...
Kinoa puding sa prelivom od malinaKinoa puding sa prelivom od malina
09. mart
Okrenite u desertne tanjiriće, prelijte kinoa puding prelivom od malina i servirajte. Neka vam je slatko!...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Da biste skuvali kinou, treba vam 1 šolja zrna kinoe, 2 šolje vode, pola kašičice soli i 20 grama maslaca. Pre nego stavite kinou da se kuva, potrebno je oprati je....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....