Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kako se skida koža sa ribe?Kako se skida koža sa ribe?
19. avgust
Pre nego što bude podvrgnuta bilo kakvoj kulinarskoj obradi, riba treba da prođe prethodnu obradu kao što je: odmrzavanje ribe na sobnoj temperaturi (ako je zamrznuta), čišćenje, drobljenje, sečenje. Kada imate svežu...
Zatezanje opuštene kože nakon gubitka težineZatezanje opuštene kože nakon gubitka težine
06. januar
U idealnom slučaju, nakon gubitka težine, koža se postepeno smanjuje sama i prilagođava se promenama telesne mase. Međutim, u nekim slučajevima ljudi se suočavaju sa pojavom dvostruke brade ili neprijatno opuštene kože kada...
Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagenaHrana koja stimuliše proizvodnju kolagena
12. dec.
Nakon 25. godine koža postepeno počinje da gubi svoju elastičnost i da se opušta, a posle 30-35 /ili ranije/ se primećuju i prve bore. Razlog za to naziva se kolagen. Kolagen je protein pomoću kog se od odvojenih delova...
Salata od usoljene ribeSalata od usoljene ribe
22. nov.
Koža ribe se oljušti. Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće. Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom. Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
Zatezanje kože nakon mršavljenjaZatezanje kože nakon mršavljenja
05. dec.
Najveće bogatstvo za svakog ko pokušava da se otarasi viška kilograma je da shvati da su njegovi napori zaista vredni toga. Međutim ponekad ako naglo oslabite, to može da dovede do niza loših posledica. Opuštena koža...
Zdravstvene koristi od stevieZdravstvene koristi od stevie
01. maj
Stevia je veoma korisna biljka koju možete uzgajati čak i u saksiji. Stevia je poznata ne samo po slatkom, medenom ukusu, već i po dobrobitima za ljudsko zdravlje. Stevia, koja se koristi kao zamena za šećer, sadrži...
Dozvoljene namirnice kod alergijeDozvoljene namirnice kod alergije
29. mart
Koža je prva zaštitna barijera organizma u odnosu na uticaje iz sredine koja ga okružuje. Budući da je u neposrednom dodiru sa svime što nas okružuje, ona često biva pogođena alergijskim reakcijama. Treba imati u vidu da...
Tradicionalna svinjska paštetaTradicionalna svinjska pašteta
15. dec.
Svinjska džigerica se blanšira. Slanina se popari. Svinjska koža se kuva dok se ne raskuva. Luk se samelje i zamesi sa brašnom, mlekom i svim začinima. Domaća pašteta se sipa u namazane teglice, kuva se 90 minuta...
Pečena guska sa sotiranim krompirom u guščijoj mastiPečena guska sa sotiranim krompirom u guščijoj masti
08. avgust
Kora limuna se izrenda i pomeša sa začinima. Koža guske se iseče, ali se ne seče meso; na taj način će iscuriti mast i koža će biti hrskava. Začini se lepo utrljaju i guska se stavlja preko rešetke za pečenje. Odozgo se...
15 simptoma nedostatka vitamina C15 simptoma nedostatka vitamina C
10. avgust
Vitamin C je esencijalni nutrijent koji se mora redovno konzumirati da bi se sprečio njegov nedostatak u organizmu. Dok je nedostatak vitamina C relativno redak u razvijenim zemljama zbog dostupnosti svežih proizvoda i dodavanja...
Pržena štukaPržena štuka
23. feb.
Skinite krljušt ili oderite štuku ako vam je lakše. Ako imate vremena ugrejte vodu i polijte štuku, tako se lakše čisti zato što je njena koža mnogo tvrda. Operite je i isecite na kotlete. Posolite ribu i ostavite...
Kako da oderemo pile?Kako da oderemo pile?
14. dec.
Manjina su oni koji ne ogladne sami pri pomenu dobro ispečene i hrskave pileće kožice. Srećnici su pak imali i tu sreću da probaju različite recepte i specijalitete kao što su lažno punjeno pile, punjena pileća koža ili...
Namirnice za zdravu kožuNamirnice za zdravu kožu
17. avgust
Ukoliko želite glatku i sjajnu kožu, uverite se da vam se na tanjiru nalazi dobra hrana. Šta jedete je važnije od toga čime mažete kožu, jer što je hrana zdravija, to koža bolje izgleda. Uravnotežena ishrana je najbolji...
Pečena sardina sa peršunom na roštiljuPečena sardina sa peršunom na roštilju
24. jul
Zagrejte električni ili običan roštilj. Uklonite glave sa ribe. Nakon toga ribu operite vodom i osušite ubrusom. Premažite ribu maslinovim uljem i dobro posipajte so i biber preko nje. Nakon toga stavite ribu na roštilj...
Krhko pečeno pile u kesiKrhko pečeno pile u kesi
18. mart
Za ovo krhko pečeno pile pernata životinja se lepo opere i osuši. Njena koža se pažljivo guli sa leđa u smeru od vrata ka batacima, nakon čega se pile okreće i koža se pažljivo guli na isti način i iz pravca prsa. Maslac...
Nedostatak vitamina CNedostatak vitamina C
20. dec.
Vitamin C je jedan od najpoznatijih vitamina. Za njega su čuli i mladi i stari, ali malo nas zna da se ovaj vitamin ne proizvodi u telu i da ga zato moramo unositi hranom ili tabletama. Nedostatak snage, umor, pospanost...
Kuvana hobotnica na grčki načinKuvana hobotnica na grčki način
23. sep.
Hobotnica se očisti, pri čemu se odstrane oči i sadržaj glave. Hobotnica se skuva dok ne omekša u malo vode - 20-25 minuta. Ocedi se i odstrani se koža. Sprema se dresing od maslinovog ulja, sirćeta, soli, bibera, na...
Fileti od tolstolobika u kori od belanacaFileti od tolstolobika u kori od belanaca
16. okt.
Isecite riblje filete na komade oko 2 cm širine, prethodno očišćene, koža se skida. Pospite komade solju i mlevenim biberom. Svako prače uvaljajte u prezle, a nakon toga u umućeno belance. Stavite ih da se prže u tiganju...
Koliko su korisni dani za detoksikaciju vodom i drugim tečnostimaKoliko su korisni dani za detoksikaciju vodom i drugim tečnostima
23. maj
Voda je tečnost koja je veoma važna i korisna za naš organizam. Poželjno je da se dnevno pije najmanje 1.5 l vode, a tokom letnjih dana minimum 2.5 l vode dnevno. Reč je o vodi, a ne o tečnostima koje se unose tokom dana....
GarsinijaGarsinija
26. dec.
Garsinija /Garcinia humilis/ je još jedno egzotično voće, koje se vekovima kultiviše u oblasti Amazonije. Garsinija se dugo vremena gaji i u Australiji, a u poslednje vreme je popularna u celom svetu. Ovo voće je odgovarajuće...
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?
16. nov.
Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
Pire od avokada sa limunomPire od avokada sa limunom
01. jun
Avokado, ako je tamnozelen, dobro je zreo i odmah se konzumira. Prepolovite ga i uklonite košticu. Ukloni se i smeđa koža oko koštice, jer je gorka. Reže se na kvadrate i uz pomoć kašike skida se meso sa kore. Pasirajte...
Ukusna paradajz krem čorba po bakinom receptuUkusna paradajz krem čorba po bakinom receptu
29. avgust
Očišćeni ceo luk, celu šargarepu i peršun dobro prokuvajte. Stavite paradajz u drugu šerpu i kuvajte dok se koža lako ne oljušti. Zatim oljuštite paradajz, procedite ga i dodajte u paradajz čorbu. Sve kuvajte oko...
Pij prokuvanu vodu svakog dana! Pogledaj šta će uraditi tvom teluPij prokuvanu vodu svakog dana! Pogledaj šta će uraditi tvom telu
27. april
Voda je osnova života. Nikada ne teba da je se lišimo zamenjujući je drugim napicima koliko god da su zdravi (prema njihovim etiketama). Svakodnevno treba da pijemo minimum po dve litre providne tečnost da bismo bili zdravi...
Kako oljuštiti nar?Kako oljuštiti nar?
26. nov.
Nar je među najcenjenijim voćem, najviše zbog svojih zdravstvenih i ukusnih kvaliteta. Međutim, kada odlučimo da zalogajmo ovo ukusno voće, sigurno se svako od nas suočio sa teškim zadatkom da izvadi plod iz kore....