Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

PekorinoPekorino
31. jul
Danas se pekorino proizvodi i u drugim oblastima - najviše u Centralnoj i Južnoj Italiji. Vrste pekorina Pekorino ima nekoliko vrsta, koje nose imena oblasti u kojoj se proizvode....
Teleći kotleti sa pekorinomTeleći kotleti sa pekorinom
10. januar
Izblendati hleb sa belim lukom i majčinom dušicom, dodati im narendan pekorino i tu smesu posuti preko kotleta. Sve preliti sa malo maslinovog ulja. Peći 20 minuta na 200 stepeni C....
Slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinomSlani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom
08. feb.
Ispecite slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta. Probajte drvenim štapićem da li je gotovo. Ohladite slani kolač na rešetki!...
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotreba
16. okt.
Parmezan ili pekorino Parmezan ili pekorino se ponekad dodaju kako bi se poboljšao ukus pesta. Beli luk Nekoliko čenova belog luka upotpunjuju ukus Pesta Trapaneze. So i biber Da doterate ukus....
Taljatele kalabreze sa pečurkamaTaljatele kalabreze sa pečurkama
01. mart
Servirjte tople i posute pekorinom ili parmezanom u velikim ljuspama (najlakše je da je narendano ljuštilicom za povrće)....
Jagnjeći kotleti na italijanski načinJagnjeći kotleti na italijanski način
09. april
Uvaljajte ih u izrendani kačkavalj/parmezan/pekorino. Svaki kotlet potopite u umućena jaja, uvaljajte u prezle, i stavite meso da se prži u ugrejanoj masti....
Špagete karbonara na rimski načinŠpagete karbonara na rimski način
23. jul
Završite slaninom, sveže mlevenim biberom i malo pekorina....
Rižoto sa pečurkama i pastom od tartufaRižoto sa pečurkama i pastom od tartufa
03. avgust
Posipa se ostalim pekorinom, peršunom, malo crnog bibera po želji i kašičicom jake aromatične paste od tartufa. Prijatno!...
Bukatini al amatićanaBukatini al amatićana
28. jul
Posipajte preko pekorino i servirajte....
Mamine špagete sa ćufticamaMamine špagete sa ćufticama
13. april
Po želji, možete dodati izrendan parmezan, pekorino ili kačkavalj....
Koji su to tvrdi sirevi?Koji su to tvrdi sirevi?
24. sep.
Presovani sirevi uključuju Edamer, Gaudu, Rebloijun, Pekorino, Čedar i Kantal. Imaju karakterističan oštar ukus i jaku aromu kombinacije belog luka, zemlje i lešnika....
Pica SfinčonePica Sfinčone
07. feb.
Pospite picu narendanim pekorino sirom i poređajte nasečene kolutove svežeg paradajza. Kada pica Sfinčone bude gotova, stavite na nju nekoliko listova svežeg bosiljka....
Pečeni gemelli sa sosom od crvenih paprikaPečeni gemelli sa sosom od crvenih paprika
27. april
Prebacite ih u tavu i preko posipajte pekorino. Pecite samo gore, nekoliko minuta, pa poslužite....
Pesto sa bosiljkom i rukolomPesto sa bosiljkom i rukolom
12. nov.
So stavite po želji, ali prvo probajte pesto, jer su parmezan i pekorino slani i možda nije neophodna dodatna so. Koristite pesto sa bosiljkom i rukolom u vašim špagetama, testenini ili brusketima....
Od čega se pravi pesto?Od čega se pravi pesto?
02. feb.
Od čega se tačno pravi pesto Klasični đenoveze pesto se uglavnom pravi u avanu, u kejem se tučkom gnječi bosiljak, so, pinjoli, beli luk, maslinovo ulje i Pekorino siru....
Školjke sa parpadelama i čeri paradajzomŠkoljke sa parpadelama i čeri paradajzom
07. feb.
Sa strane pripremite posudu sa izrendanim pekorinom i malo vode od kuvanja papardela, kako biste stvorili homogenu smesu....
Karbonara di mareKarbonara di mare
15. januar
Osnovni sastojci dresinga su jaja, slanina i pekorino romano....
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinje
10. okt.
Ali, ipak, kako bi bilo nekih proporcija, evo šta je potrebno za 4-5 porcija pesto đenovezea: 3 veze bosiljka, 1 čen belog luka, 1 kašika pinjola, 1 kašika sira pekorino, 1 kašika parmezana, 5 kašika ekstra devičanskog...
Ćuftice u rerni sa paradajz sosom i makaronamaĆuftice u rerni sa paradajz sosom i makaronama
17. nov.
Ostali pekorino pospite po površini i makarone sa paradajz sosom u rerni ispecite u vrućoj rerni na 200°С dok ne postane zaltkasto-smeđe, 35 minuta (35-40 minuta)....
Testenina AmatričanaTestenina Amatričana
01. maj
Garnirajte testeninu Amatričana sa ljuspama Pekorino sira i servirajte....
Bukatini sa paradajzom i bademimaBukatini sa paradajzom i bademima
29. jul
Ocedite ih i prelijte sosom i posipajte kockicama hleba, bademima i pekorinom....
Kavatapi sa tikvicama i mocarelomKavatapi sa tikvicama i mocarelom
27. jul
Napravite dresing od soka od limuna, pekorina, bosiljka i suvih začina. Nakon toga začinite salatu i poslužite sa makaronama....
Pesto sa orasima i rikotomPesto sa orasima i rikotom
31. jul
Prebacite u posudu i promešajte s pekorinom i začinima po ukusu. Tako pripremljen pesto do oraha i rikote možete da jedete sa pastom il na prepečenim kriškama hleba....
Domaća sveža testenina sa maslinovim uljem i belim lukomDomaća sveža testenina sa maslinovim uljem i belim lukom
29. april
Na kraju garnirajte ljuspama Pekorino sira....
Popularni italijanski sirevi koje treba da probatePopularni italijanski sirevi koje treba da probate
08. april
- Pekorino (Pecorino) je ovčiji sir koji potiče iz Toskane i ima specifičnu aromu i ukus. Sir je tvrde konzistecije - može da se posluži uz crvena vina....