Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
PekorinoDanas se pekorino proizvodi i u drugim oblastima - najviše u Centralnoj i Južnoj Italiji.
Vrste pekorina
Pekorino ima nekoliko vrsta, koje nose imena oblasti u kojoj se proizvode....
31. jul
Teleći kotleti sa pekorinomIzblendati hleb sa belim lukom i majčinom dušicom, dodati im narendan pekorino i tu smesu posuti preko kotleta.
Sve preliti sa malo maslinovog ulja.
Peći 20 minuta na 200 stepeni C....
10. januar
Slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinomIspecite slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta.
Probajte drvenim štapićem da li je gotovo.
Ohladite slani kolač na rešetki!...
08. feb.
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaParmezan ili pekorino
Parmezan ili pekorino se ponekad dodaju kako bi se poboljšao ukus pesta.
Beli luk
Nekoliko čenova belog luka upotpunjuju ukus Pesta Trapaneze.
So i biber
Da doterate ukus....
16. okt.
Taljatele kalabreze sa pečurkamaServirjte tople i posute pekorinom ili parmezanom u velikim ljuspama (najlakše je da je narendano ljuštilicom za povrće)....
01. mart
Jagnjeći kotleti na italijanski načinUvaljajte ih u izrendani kačkavalj/parmezan/pekorino.
Svaki kotlet potopite u umućena jaja, uvaljajte u prezle, i stavite meso da se prži u ugrejanoj masti....
09. april
Špagete karbonara na rimski načinZavršite slaninom, sveže mlevenim biberom i malo pekorina....
23. jul
Rižoto sa pečurkama i pastom od tartufaPosipa se ostalim pekorinom, peršunom, malo crnog bibera po želji i kašičicom jake aromatične paste od tartufa.
Prijatno!...
03. avgust
Mamine špagete sa ćufticamaPo želji, možete dodati izrendan parmezan, pekorino ili kačkavalj....
13. april
Koji su to tvrdi sirevi?Presovani sirevi uključuju Edamer, Gaudu, Rebloijun, Pekorino, Čedar i Kantal. Imaju karakterističan oštar ukus i jaku aromu kombinacije belog luka, zemlje i lešnika....
24. sep.
Pica SfinčonePospite picu narendanim pekorino sirom i poređajte nasečene kolutove svežeg paradajza.
Kada pica Sfinčone bude gotova, stavite na nju nekoliko listova svežeg bosiljka....
07. feb.
Pečeni gemelli sa sosom od crvenih paprikaPrebacite ih u tavu i preko posipajte pekorino. Pecite samo gore, nekoliko minuta, pa poslužite....
27. april
Pesto sa bosiljkom i rukolomSo stavite po želji, ali prvo probajte pesto, jer su parmezan i pekorino slani i možda nije neophodna dodatna so.
Koristite pesto sa bosiljkom i rukolom u vašim špagetama, testenini ili brusketima....
12. nov.
Od čega se pravi pesto?Od čega se tačno pravi pesto
Klasični đenoveze pesto se uglavnom pravi u avanu, u kejem se tučkom gnječi bosiljak, so, pinjoli, beli luk, maslinovo ulje i Pekorino siru....
02. feb.
Školjke sa parpadelama i čeri paradajzomSa strane pripremite posudu sa izrendanim pekorinom i malo vode od kuvanja papardela, kako biste stvorili homogenu smesu....
07. feb.
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjeAli, ipak, kako bi bilo nekih proporcija, evo šta je potrebno za 4-5 porcija pesto đenovezea: 3 veze bosiljka, 1 čen belog luka, 1 kašika pinjola, 1 kašika sira pekorino, 1 kašika parmezana, 5 kašika ekstra devičanskog...
10. okt.
Ćuftice u rerni sa paradajz sosom i makaronamaOstali pekorino pospite po površini i makarone sa paradajz sosom u rerni ispecite u vrućoj rerni na 200°С dok ne postane zaltkasto-smeđe, 35 minuta (35-40 minuta)....
17. nov.
Testenina AmatričanaGarnirajte testeninu Amatričana sa ljuspama Pekorino sira i servirajte....
01. maj
Bukatini sa paradajzom i bademimaOcedite ih i prelijte sosom i posipajte kockicama hleba, bademima i pekorinom....
29. jul
Kavatapi sa tikvicama i mocarelomNapravite dresing od soka od limuna, pekorina, bosiljka i suvih začina. Nakon toga začinite salatu i poslužite sa makaronama....
27. jul
Pesto sa orasima i rikotomPrebacite u posudu i promešajte s pekorinom i začinima po ukusu.
Tako pripremljen pesto do oraha i rikote možete da jedete sa pastom il na prepečenim kriškama hleba....
31. jul
Domaća sveža testenina sa maslinovim uljem i belim lukomNa kraju garnirajte ljuspama Pekorino sira....
29. april
Popularni italijanski sirevi koje treba da probate- Pekorino (Pecorino) je ovčiji sir koji potiče iz Toskane i ima specifičnu aromu i ukus. Sir je tvrde konzistecije - može da se posluži uz crvena vina....
08. april