Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje su to loše navike, koje usporavaju metabolizam?Koje su to loše navike, koje usporavaju metabolizam?
09. sep.
Metabolizam je, u svojoj suštini, proces pretvaranja hrane u energiju. Koliko je ovaj proces brži, toliko više kalorija troši naše telo. Balansiran metabolizam je od velikog značaja za održavanje zdrave težine.
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
U omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu i zašto je toliko važan? O
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Preporučuje se da se nekoliko puta nedeljno gricne po 40 g crne čokolade za bolje zdravlje. Prava crna čokolada ne bi trebalo da sadrži drugi maslac, osim kakaovog.
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Izaberite šta treba da od pročitanog i rečenog treba da upotrebite u borbi protiv koronavirusa i izbegnite ovu veliku grešku u dezinfekciji COVID-19, kako biste poštedeli pluća i izbegli posledice.
Pod karantinom: Koje namirnice i proizvodi će nam trebati za mesec dana?Pod karantinom: Koje namirnice i proizvodi će nam trebati za mesec dana?
23. jun
Nije loše da razmislimo šta nam je to najpotrebnije, ako smo primorani da budemo u karantinu zbog Korona virusa, poznatog i kao virus Kovid-19. Evo šta bi trebalo da kupite, da bi vam bilo dovoljno za mesec dana.
Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?
16. jun
Veoma je važno kako da znamo da skinemo boju i hemikalije, pre konzumiranja omiljenih pomorandži i mandarina, na primer. Pogledajte kako.
Genijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noćGenijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noć
05. jun
Iskoristite genijalni trik u sledćeim redovima da bi vam avokado sazreo za jednu noć.
Koja su to penušava vina?Koja su to penušava vina?
01. jun
Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko.
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Proizvodni proces margarina pretvara ga u proizvod siromašan hranljivim sastojcima, koji izaziva nervna oboljenja, srčana oboljenja, arterosklerozu i td.