Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Genijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noćGenijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noć
05. jun
Iskoristite genijalni trik u sledćeim redovima da bi vam avokado sazreo za jednu noć.
Koja su to penušava vina?Koja su to penušava vina?
01. jun
Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko.
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Proizvodni proces margarina pretvara ga u proizvod siromašan hranljivim sastojcima, koji izaziva nervna oboljenja, srčana oboljenja, arterosklerozu i td.
10 znakova koji pokazuju loše navike u ishrani10 znakova koji pokazuju loše navike u ishrani
28. april
Pravilna ishrana je važna ne samo da bismo dobro izgledali, nego i da bismo se isto tako i osećali. Kada preteramo sa lošim namirnicama, preopteretimo organizam ili ga lišimo dragocenih elemenata, on šalje svoje signale da nešto nije u redu.
Popularni italijanski sirevi koje treba da probatePopularni italijanski sirevi koje treba da probate
08. april
U različitim regionima Italije mogu se probati različite vrste sireva, koji se pripremaju na karakterističan način i mogu se kombinovati sa različitim namirnicama.
Očistite kuću pomoću soliOčistite kuću pomoću soli
01. april
Postoji alternativa za različite skupe i otrovne preparate za čišćenje - staro narodno sredstvo - obična so. Ona je savršen pomoćnik u domaćinstvu.
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Beli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa. Ali nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah. Sklonite dosadan miris luka i belog luka ovim sredstvima.
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiEvo ovako se pravi šunka u Španiji
28. mart
Španska šunka zvana Hamon (Jamon) za Španiju je nacionalni delikates , ali i za mnoge druge države. Sprema se od posebnih rasa svinje i u zavisnosti od rase i načina ishrane, deli se na dve vrste - Iberiko i Serano. U skoro svim dobrim restoranima se n
Burata - italijanski sir koji se bukvalno topi u ustimaBurata - italijanski sir koji se bukvalno topi u ustima
12. mart
Burata je sveži italijanski sir koji dolazi iz južne Italije. Burata se bukvalno topi u ustima.
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Svaka domaćica se često susreće sa problemom formiranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Da li je bezopasna buđ na hlebu?
23. januar
Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin.
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj. Istina je, da je razlika ogromna, a jedina sličnost između ova dva penušava vina su mali mehurići u njima