Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinji
01. jun
Ali ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju. Pogledajte koji su najkarakterističnije arome za grčku kuhinju.
Albanska kuhinja: Tradicionalna jela i receptiAlbanska kuhinja: Tradicionalna jela i recepti
24. maj
Albanska kuhinja je poznata po svojoj mediteranskoj raznovrsnosti i izobilju. Specijalni proizvodi u albanskoj kuhinji. Tradicionalna jela u albanskoj kuhinji.
Kopalen - smrtonosni delikates, koji teško da ćete probatiKopalen - smrtonosni delikates, koji teško da ćete probati
24. maj
Svakako čudan delikates se naziva Kopalen (Kopalhen). Šta zapravo predstavlja Kopalen, zašto se smatra smrtonosnim i zašto smatramo, da je teško da ćete ga probati.
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaOvaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte šta
18. maj
Verovali ili ne - aluminijumska folija takođe može da pomogne u lečenju, samo ukoliko se koristi na pravilan način. Alternativna terapija za lečenje bolova ili ožiljaka.
Jaja na Benediktinski način - jedan klasik, mnogo pričaJaja na Benediktinski način - jedan klasik, mnogo priča
13. maj
Zbog naziva na francuskom i zbog umeća Francuza da dva jajeta, komad šunke i krišku hleba pretvore u klasik, mnogi veruju da su upravo oni pronalazači jaja na Benediktanski način.
Simbolika crvenih uskršnjih jajaSimbolika crvenih uskršnjih jaja
05. maj
Običaj da se farbaju crvena jaja na Uskrs je prihvaćen u mnogim različitim zemljama po svetu. Kakva je simbolika crvenih uskršnjih jaja? Legende o značenju crveno ofarbanih jaja:
Šafran - najskuplji među začinimaŠafran - najskuplji među začinima
27. april
Šafran je najskuplji začin u svetu biljaka za kuvanje. Razlog je taj što njegova priprema traje dugo i izuzetno je mukotrpna.
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Vrlo je malo domaćinstava sa naših prostora koja ne konzumiraju hleb. Obično je to beli hleb. Kako da odaberete kvalitetan hleb? Evo nekoliko saveta.
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Hajde da budemo u potpunosti iskreni: Većina nas ne ceni rad koji sistem organa za varenje vrši za nas. Koliko vremena oduzima varenje hrane?
Teflonsko posuđe - za i protivTeflonsko posuđe - za i protiv
27. mart
Ukoliko imate simptome običnog gripa i koristite teflonsko posuđe, onda imamo vest za vas - ovo možda nije običan grip, već takozvana groznica od polimernih isparavanja. Pogledajte još na temu za i protiv teflona.