Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trileće (Tres Leches) - moj prvi susret sa omiljenim slatkišemTrileće (Tres Leches) - moj prvi susret sa omiljenim slatkišem
13. nov.
Danas bih vam skrenuo pažnju na deserte, a posebno na desert Tres Leches (Tri mleka). To je moj prvi susret sa omiljenim slatkišem.
Namirnice sa plemenitim plesnima, koje su neverovatno ukusneNamirnice sa plemenitim plesnima, koje su neverovatno ukusne
12. nov.
Plesni su svuda oko nas. Oni su mikroorganizmi iz porodice gljiva, rastu na domaćinu i hrane se njime. Evo i namirnica sa plemenitim plesnima, koje su neverovatno ukusne.
Soja sos: 10 stvari koje možda niste znaliSoja sos: 10 stvari koje možda niste znali
28. okt.
Unikatnog ukusa i bogat aromama - soja sos ne može da ostane neprimećen! Znamo ukus i znamo kada nam treba, ali da li znamo sve o njemu? Evo 10 činjenica o soja sosu, koje možda niste znali.
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. IKako se čuva vino?
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Termin se pojavljuje u dalekoj 1895. godini, a malo nakon toga postaje žargon za engleske studente i opisuje obilnu konzumaciju hrane tokom vikenda u satima između 11:00 i 14:0
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Izbor servisa, u kome ćete servirati čaj je od velikog značaja. Poželjno je da on bude od porcelana.
Dodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinkeDodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinke
22. sep.
Grupa američkih hemičara je otkrila da ćete dodavanjem samo dva sastojka u stndardno testo za palačinke dobiti idealan doručak. Osim brašna, mleka i jaja treba da dodate i limunov sok i maslac.
Koje su to loše navike, koje usporavaju metabolizam?Koje su to loše navike, koje usporavaju metabolizam?
09. sep.
Metabolizam je, u svojoj suštini, proces pretvaranja hrane u energiju. Koliko je ovaj proces brži, toliko više kalorija troši naše telo. Balansiran metabolizam je od velikog značaja za održavanje zdrave težine.
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
U omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu i zašto je toliko važan? O
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Preporučuje se da se nekoliko puta nedeljno gricne po 40 g crne čokolade za bolje zdravlje. Prava crna čokolada ne bi trebalo da sadrži drugi maslac, osim kakaovog.
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Izaberite šta treba da od pročitanog i rečenog treba da upotrebite u borbi protiv koronavirusa i izbegnite ovu veliku grešku u dezinfekciji COVID-19, kako biste poštedeli pluća i izbegli posledice.
Pod karantinom: Koje namirnice i proizvodi će nam trebati za mesec dana?Pod karantinom: Koje namirnice i proizvodi će nam trebati za mesec dana?
23. jun
Nije loše da razmislimo šta nam je to najpotrebnije, ako smo primorani da budemo u karantinu zbog Korona virusa, poznatog i kao virus Kovid-19. Evo šta bi trebalo da kupite, da bi vam bilo dovoljno za mesec dana.
Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?Kako da skolonimo boju i hemikalije sa kore citrusa?
16. jun
Veoma je važno kako da znamo da skinemo boju i hemikalije, pre konzumiranja omiljenih pomorandži i mandarina, na primer. Pogledajte kako.