Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pretraga sajta
Školjke sa pirinčem i paradajzomProcedura se ponavlja još 2-3 puta, dok se ljuske školjki lepo ne očiste spolja.
Paradajz se oguli i nasecka na sitne kockice. Luk i šargarepa se oljušte, sitno se iseckaju i dinstaju se u ulju u dubokoj šerpi....
Školjke sa sosom od pečurakaKada sos počne da ključa, dodajte školjke zajedno sa bujonom u kome su se kuvale, ali nemojte sipati kompletnu tečnost (bez obzira koliko su dobro oprane školjke, uvek ima šanse da u njih upadne neka prljavština, čak i tokom...
Školjke po receptu iz ŠableMešajte minut, dovoljno da se proprži, pa sipajte vodu, posolite i pobiberite.
Kada pirinač počne da bubri, dodajte školjke i po kašiku peršuna i mirođije....
Školjke sa pirinčem i paprikomŠkoljke sa pirinčem kuvajte dok se pirinač ne skuva. Gotovo jelo sa školjkama pospite sitno seckanim svežim peršunom.
Školjke sa pirinčem i paprikom uvek me podsećaju na leto pored mora :)...
Ukusne sveže školjke sa ljušturomPrvo školjke sa ljušturom treba da se dobro operu pod tekućom vodom.
Pomoću ruku ili malog noža odsecite im "brkove" i pogledajte svaku školjku da li je prljava ili ima nešto što treba da se očisti....
Klasične školjke na francuski načinŠkoljke tako spremljene su neverovatnog ukusa, pamte se!
Klasične školjke na francuski način su balans ukusa i zdrava kombinacija proteina iz školjki i masnoća iz pavlake!...
Školjke sa uzom i maslacemNakon što se istopi dodati školjke i pržiti vrlo kratko, dovoljno je 1 minut.
Sipajte uzo i kuvajte dok skoro ne ispari.
U njih dodajemo sok od limuna i čenove belog luka koje smo prethodno ispasirali....
Dinstane školjke u maslacu i belom vinuOčistite školjke i stavite ih u odgovarajuću posudu za kuvanje. Dodajte maslac i belo vino.
Poklopite posudu i ostavite na slaboj vatri, dok školjke ne prime sos, uz povremeno mešanje. Posolite po ukusu....
Dinstane crne školjke u maslacu sa limunomSipajte školjke, seckani peršun i poprskajte sokom od limuna.
Dinstajte pod poklopcem dva minuta, povremeno protresite šerpu kako biste ravnomerno rasporedili toplotu i kako bi se otvorile sve školjke....
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Školjke su izuzetno kvarljiv proizvod i ne treba ih konzumirati ako sumnjate u njihov kvalitet. Preporučuje se da se pripreme odmah po kupovini kako ne bi rizikovali....
Brze školjke sa sosom od paradajzaNakon što se krčka 10-12 minuta, što je sasvim dovoljno da se školjke skuvaju i sos se zgusne, sklanjamo sa ringle i posipamo preostalim peršunom....
Školjke sa smeđim pirinčem i bosiljkomSipa se začin od povrće.
Kuva se na umerenoj vatri i kad je voda uvrela stavljaju se školjke i masline - bez kosti i isečene na krupno. Kada se otvore morski plodovi jelo je gotovo....
Školjke sa selenom i belim vinomŠkoljke operite i stavite ih u šerpu da se kuvaju oko 15 minuta sa malo vode. Dodajte belo vino i ostavite da se kuva pod poklopcem još 10 minuta....
Školjke sa belim lukom na tiganjuServirajte školje sa belim lukom sa sokom od limuna i peršunom.
Školjke sa belim lukom na tiganju su ukusno meze uz vino ili drugo omiljeno piće....
Pohovane školjke sa brašnom i prezlamaOperite školjke i skuvajte ih u blago posoljenoj vodi.
Ostavite ih da se blago ohlade i začinite ih začinima, soja sosom, malsinovim uljem, limunovim sokom, belim vinom i pasiranim belim lukom....
Školjke sa pirinčem na turski načinAko ćete dodavati orašaste plodove, sada je vreme da i njih ispržite.
Sipajte bujon ili vodu kako je naznačio proizvođač pirinča na pakovanju....
Školjke sa algama i mariniranim tikvicamaKada je gotovo, serviram školjke sa algama, tako što prvo u tanjir stavljam tikvice i na njih očišćene skuvane školjke i poslužujem.
Ovo je sjajan recept za zdravu i dijetalnu ishranu.
Neka vam je slatko!...