Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
Frittezu treba obavezno očistiti nakon prženja, a ulje filtrirati. A da li znate koja je savršena temperatura za prženje, na kojoj namirnice neće primiti mnogo masnoće?
Tri tajne ukusne i autentične pice KalconeTri tajne ukusne i autentične pice Kalcone
25. feb.
Evo kako da pripremite autentičnu i ukusnu Kalcone picu ovim originalnim receptom za pripremanje testa, receptom za sos od paradajza za nju i kakve varijante nadeva možete da probate.
Jednostavni i ukusni filovi za torteJednostavni i ukusni filovi za torte
25. feb.
Kako bi vam torta bila ukusna i lepa, važno je i kojim filom ćete premazati korice. Jedan od najukusnijih filova za tortu koji se brzo i lako priprema je fil sa kondenzovanim mlekom i bananama.
Kratak vodič kroz svet sosovaKratak vodič kroz svet sosova
25. feb.
Postoji veliki broj raznovrsnih soseva. Otac francuske kuhinje kaže: Majstor za sos je solista u orkestru jedne dobre kuhinje.
Idealni prilozi za ćufteIdealni prilozi za ćufte
24. feb.
Ćufte su najčešće pripremani mesni gurmanluci, koji se sviđaju i malom i velikom. Dobro je da znate sa čime da ih služite ili koji su idealni prilozi uz njih.
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Da bi se pirinač dobro skuvao, operite ga dobro i kuvajte devet minuta, ne otvarajući poklopac šerpe. Posle toga ostavite još deset minuta da odstoji.
Prvi koraci ka zdravijem kuvanjuPrvi koraci ka zdravijem kuvanju
24. feb.
Koristite u vašim receptima više povrća, a za desert uzimajte voće. Probajte da kuvate sa minimalnom količinom masnoće.
Tajne dobrog kuglofaTajne dobrog kuglofa
24. feb.
Da biste pripremili dobar kuglof, treba prethodno da ohladite jaja za testo. Ne otvarajte vrata od rerne dok se kuglof peče, da ne bi spao.
Kako se pravi najmekše i sočno pile?Kako se pravi najmekše i sočno pile?
20. feb.
Nema ničeg goreg nego da provedete sate u pripremi pečenog pileta, a da ono na kraju bude suvo. Toliko suvo, da su svi prinuđeni da između zalogaja posežu za čašom vode.
Tajna savršenog testa za picuTajna savršenog testa za picu
20. feb.
Testo za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa.