Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubijuKoji su to prirodni proizvodi koji mogu da vas ubiju
26. feb.
U poslednje vreme sve modernije postaje ono što se prodaje u prodavnicama kao pirodno, naturalno, pravo i obaveno sa oznakom BIO-. Manija je postala toliko velika da proizvodi, plod viševekovnog tešog naučnog posla, se smatra gotovo otrovnim. Istina
Dunja i njenih 100 korisnih svojstavaDunja i njenih 100 korisnih svojstava
25. feb.
Eksperti dunji pripisuju 100 svojstava među kojima su protivupalno, učvršćujuće, umirujuće, kao analgetik, za iskašljavanje i dr.
7 loših kombinacija namirnica, koje štete vašem zdravlju7 loših kombinacija namirnica, koje štete vašem zdravlju
22. feb.
Mnogo ljudi prave grešku kombinujući namirnice, koja ne treba konzumirati zajedno. Neke kombinacije namirnica su opasnije od drugih, ali sve mogu naneti štetu vašem organizmu. Otežano varenje i tegobe u želucu su samo neke od njih.
Ozbiljne neželjene reakcije od Ginka BilobeOzbiljne neželjene reakcije od Ginka Bilobe
21. feb.
Ginko Biloba je čudesna lekovita biljka. Ima dosta zdravstvenih prednosti, ali takođe i dosta negativnih reakcija. U sledećim redovima pročitaćete najčešće neželjene efekte od ginko bilobe.
Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!Medom, orasima, sirćem i belim lukom ćete izlečiti sve!
19. feb.
Orah je davnina bio poznat kao odličan lek. U kombinaciji sa medom je prirodno sredstvo, čija lekovita svojstva ne mogu da se poreda sa najsnažnijim farmaceutskim preparatima.
Čarobni maslac GI - za zdrave zglobove, vid, imunitet i još mnogo togaČarobni maslac GI - za zdrave zglobove, vid, imunitet i još mnogo toga
19. feb.
Ovaj puter stiče popularnost tokom poslednjih godina. Istopljen, rafinisan GI puter predstavlja specijalnu i unikatnu klasu putera. Kada se puter istopi, tvrde mlečne čestice se karamelizuju i uklone. To je koncentrisan ostatak čistih masti. Ima odličan u
Koristi i svojstva šljivaKoristi i svojstva šljiva
15. feb.
Šljive se preporučuju kod hipertonije i kod problema sa bubrezima. U šljivama se nalaze jedinjenja kalijuma, koje imaju diuretično dejtvo i pomažu izbacivanju viška vode i soli.
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateZanimljive činjenice o kruškama koje ne znate
14. feb.
Čak i kada nije isečena, kruška širi neverovatno nežnu aromu. Što je zrelija, toliko je korisnija.
Namirnice bogate celulozomNamirnice bogate celulozom
13. feb.
Celulozu ne razlažu digestivni enzimi čoveka, ali neke crevne bakterije stvaraju enzim - celulazu, koji celulozu digestira u rastvorljive materije.
Kako da se hranimo nakon prolivaKako da se hranimo nakon proliva
07. feb.
Najčešći uzrok proliva je virus, koji inficira creva. U tom slučaju treba sa se unosi dosta tečnosti, da se jede kiselo mleko, pirinač, jufka, sok od grožđa, zrele banane.