Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaPrednosti upotrebe Goji (Godži) bobica
21. maj
Goji ili godži bobice su su veoma popularne u oblasti zdrave ishrane zbog lekovitih svojstava.
Iznenađujuće primene sode bikarboneIznenađujuće primene sode bikarbone
12. maj
Uporedo sa svim svojstvima koja ima, soda ne treba da se koristi za unutrašnje lečenje ljudi, koji pate od visokog krvnog pritiska, imaju probleme sa bubrezima i zadržavanjem tečnosti.
Top 12 namirnica za snižavanje holesterolaTop 12 namirnica za snižavanje holesterola
11. maj
Kada je u pitanju snižavanje visokog nivoa holesterola, strogo izbegavanje masnoća nije rešenje. Pogledajte 12 namirnica protiv visokog nivoa holesterola.
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika - lekovita svojsta i sastav
11. maj
1
Avdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja.
Super namirnice za čišćenje pluća od nikotinaSuper namirnice za čišćenje pluća od nikotina
09. maj
Pušenje ubrzava srčani ritam, krvni pritisak i smanjuje nivo kiseonika u krvi. Svako od nas može da savlada te simptome, ako konzumira neke darove prirode. Pogledajte koje.
Top 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršatiTop 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršati
09. maj
Sa devet namirnica možete da se izborite s glađu tokom dijete, zato što će vam upravo ove namirnice duže održati sitost. Od ove hrane možete da jedete u većim porcijama, zato što nisu kalorijska bomba.
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!
08. maj
Iako veliki deo hrane može da bude izvor zdravlja, kad pređete četrdesetu godinu, treba da odustanete od konzumacije određenih namirnica.
Hrana koja steže i olakšavaHrana koja steže i olakšava
08. maj
Problemi sa sistemom za izlučivanje se sreću često, i mogli bismo da ih izbegnemo bez upotrebe bilo kakvih lekova - samo ako jedemo potrebne namirnice za konkretno stanje.
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoVisokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimo
08. maj
Svaka namirnica sadrži određenu količinu kalorija. Ima i onih koje su, neobjašnjivo, masovno uključene u dijetama i režimima ishrane, sigurno zbog neznanja kakve su kalorične bombe ustvari.
Preporučen dnevni unos godži bobicaPreporučen dnevni unos godži bobica
03. maj
Plodovi godži biljke imaju sladunjav ukus, a njihova nežna struktura iziskuje samo ručno branje. Plodovi ove biljke se jedu dok su sveži, ali takođe se mogu konzumirati i u obliku soka.
Celer leči osteofiteCeler leči osteofite
03. maj
Treba precizirati da celer smanjuje krvni pritisak, tako da ljudi sa niskim krvnim pritiskom treba da se konsultuju sa lekarom, pre nego što pribegnu ovom načinu lečenja.
Pet vrsta koštunjavog voća koje su važne za vaše zdravljePet vrsta koštunjavog voća koje su važne za vaše zdravlje
02. maj
Redovno konzumirajte koštunjavo voće, da biste sačuvali srce i da se pobrinete o svom zdravlju. Orasi su korisni za vegetarijance, a lešnici poboljšavaju psihičko stanje.
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
Kada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam.