Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mrena u pergamentuMrena se očisti, opere i ostavlja se da se osuši. Redom se maže maslinovim uljem, posipa se obilno začinom spolja i iznutra, kao i solju i biberom....
25. feb.
Mrena u rerniPoređajte pakete mrene u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pažljivo raspakujte i servirajte sa sezonskim garnirungom....
06. jun
Mrena u đuvečariOčistimo ribu od krljušti i iznutrica, otklanjamo i glavu. Operemo i osušimo. Solimo je i začinjavamo biberom. Sečemo krompir i šargarepe na krugove, a luk ljuštimo i sečemo na šajbne.
U đuvečaru stavljamo 4 kašike maslinovog...
27. feb.
MrenaBla mrena sa straneje prošarana zlatnom bojom. Ima izduženu glavu, velika usta i dva para brkova.
Karakteristike mrene
Crna mrena živi pri dnu vodenih bazena. Kada dođe proleće, ona ide ka dubljim zonama reka....
15. sep.
Pržena mrenaRibu lepo operemo i očistimo. Osušimo je.
U duboki tanjir stavljamo brašno i so i promešamo.
Potapamo svaku ribu u brašno i uvaljamo sa svih strana, uključujući i šupljinu stomaka.
Pržimo u ugrejanom ulju....
08. okt.
Pečena mrenaRiba se očisti i opere se. Iseče se na parčiće i posipa se solju i sokom od limuna.
Parčići se uvaljaju u brašno, pri čemu se pritiskaju tako da se dobro polepi po ribi.
Poređaju se u posudu za pečenje, prelivaju se...
25. jul
Najčešće jestive i otrovne pečurke i njihove karakteristikeKarakteristične su mu narandžasta boja i crni donji kraj panja.
Pogledajte kako da kuvamo lisičarku.
Biserovka, Biserna pečurka (Amanita rubescens Pers.)...
22. jun
AndrogenKao i testosteron, pridaje telu muške karakteristike, ali u znatno manjoj meri. U istim količinama ga ima i kod muškaraca i kod žena....
26. dec.
Široka melniška lozaKarakteristike široke melniške loze
Široka melniška loza je sorta koja se posebna, ne samo zato što se gaji samo na području Bugarske, već i zbog karakteristika koje poseduje. Ima jarku crvenu boju....
24. mart
Od kojih vrsta ribe se ne jede kavijar?Kavijar od mrene, tačnije od bele mrene je takođe toksičan i nije pogodan za ljudsku upotrebu, ali treba da budete pažljivi i kada koristite kavijar crne mrene....
03. april
KadarkaKarakterisitke Kadarke
Kao što smo već spomenuli, od sorte Kadarka dobijaju se crvena stona i desertna vina koja se karakterišu punim ukusom....
04. okt.
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaZa njega su karakteristične fine arome. Neverovatan ukus ovog mlečnog proizvoda je istovremeno sladak i slan. Često se koristi narendan za sendviče, salate, testenine i lazanje....
07. april
Šta je crni rum?Crni rum, pored specifične boje, ima i karakteristične prijatne note, izraženiji ukus i aromu....
15. feb.
Sovinjon blanKarakteristike Sovinjon blana
Vina sovinjon blan se karakterišu sočnošću i kristalnom čistoćom. Osnovna karakteristika sovinjon blana je trenutno prepoznatljiv, pronicljiv, svež, fin i izuzetno harmoničan ukus....
11. okt.
TraminacKarakteristike Traminca
Traminac nije toliko aromatičan i svetlije je boje prethodnik gevirctraminera koji, kako smo spomenuli, nosi ime sela Tramin u Italiji....
05. okt.
KarmenerZa vina od karmenera su karakteristične biljne arome, ukus dimljenog mesa, zelenih listova ili celera....
01. mart
Namaz sa avokadomPasirajte sastojke dok ne dobijete glatku masu karakteristične zelene boje. Dodajte so i biber po ukusu.
Namaz sa avokadom je gotov....
19. dec.
Kako da brže sazri avokado?Zbog hrapavosti i karakteristične zelene boje upoređivano je sa krokodilskom kožom. Vremenom su, međutim, otkrivene nezamenljive koristi avokada i njegovog čudesnog sastava....
26. nov.
Sorte grožđa za vinoTokom milenijuma, čovek je koristio ovu karakteristiku svežeg voća za proizvodnju pića koje je postalo sve popularnije. Danas postoji mnogo vinskih sorti grožđa....
11. okt.
1
Mineralna, izvorska ili stona voda: kako odabrati pravu vodu?Ove karakteristike je čine poželjnim proizvodom za svakodnevnu upotrebu. Potpuno je pogodna za trudnice, bebe i malu decu....
19. april
Pino MoniZrna su mu mala karakteristične plavo-crne boje.
Nezavisno od toga što je malo podcenjem u poređenju sa svojim suparnicima, Pino Moni ima dosta prednosti u poređenju s njima....
08. okt.
Beli AmurKarakteristike belog amura
U dužinu beli amur dostiže preko 120 cm, a težina mu je oko 32 kg....
15. jun
Otrovna (lažna) mlečnicaRazlikovanje se vrši po nekoliko karakteristika: klobuk koji ima jako savijenu vlaknastu ivicu, ružičasti tonovi klobuka, kiseli lateks i asocijacije na brezu su pouzdane karakteristike za identifikaciju pečurke....
13. sep.
ArmanjakKarakteristike armanjaka
Armanjak je piće nezaboravnih karakteristika. On ima izuzetno dubok, jak i bogat ukus koji se oseća još nakon prvog gutljaja....
27. sep.