bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Sa ovim moćnim čajem ćeš smršati, smanjićeš holesterol i osećaćeš se kao nov!

Sa ovim moćnim čajem ćeš smršati, smanjićeš holesterol i osećaćeš se kao nov!

Maria SimovaMaria Simova
Autor
214536
Čaj od karanfilića

Ovaj čaj je čudesan za otklanjanje glivica i virusnih bolesti, kao i za lečenje akni! I sve to, zato što karanfilić ima analgetična i antiseptična svojstva.

On je odlično sredstvo za lečenje glavobolje, menstrualnih grčeva, kandide, prehlade, zubobolje i upale grla. Osim toga se šitoko upotrebljava u kulinarstvu za pripremu jela i napitaka.

Karanfilić deluje i kao antioksidans, uništava polinezasićene masti, sprečava prevremeno starenje kože.

Karnataciona infuzija se koristi kao voda za usta za otklanjanje neprijatnog zadaha i za normalizaciju funkcija štitne žlezde, bori se sa hipotireoidizmom.

Zrna karanfilića se mogu upotrebljavati za kontrolisanje holesterola, za lečenje gljivičnih i kožnih infekcija. Čaj od karanfilića ubrzava metabolizam, povećava proizvodnju pljuvačke i želudačnog soka, koji su odgovorni za varenje. To ubrzava sagorevanje masti i ubrzava proces mršavljenjea.

Evo kako da napravite lekoviti čaj od karanfilića. Priprema je veoma prosta.

Karanfilić

U 1 litar pročišćene vode dodajte 1 kašičicu karanfilića. Ugrejte na tihoj vatri dok ne provri i ostavite da vri još 10 minuta na tihoj vatri. Pokrijte čaj poklopcem i ostavite da odstoji dok se ne ohladi. Nakon toga prosto treba da pijete po 3 čaše od 200 ml dnevno.

U ovaj čaj možete dodati i druge sastojke. U kombinaciji sa ljima ima jače delovanje za mršavljenje, deluje kao termogeno sredstvo, pivišava aktivnije sagorevanje kalorija, smanjuje nadutost.

Ovaj lekoviti čaj je sa veoma prostim sastojcima, uključuje 3 kašičice karanfilića, 3 štapića cimeta, 3 kašičice rendne kore đumbira i 1 litar vode.

Čaj od đumbira, karanfilića i cimeta

Stavite vodu da provri i dodajte karanfilić i cimet. Skinite sa vatre i dodajte đumbir. Ostavite da odstoji 15 minuta, procedite i pijte topao ili hladan.

Neželjene reakcije: čaj od karanfilića se ne preporučuje trudnicama, pošto izaziva kontrakcije materice i može da pričini abortus. Uvek zapamtite da su fizičke vežbe i zdrava ishrana ključ ka zdravom organizmu i vitkom telu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest