bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli duže

Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli duže

zdrava hrana

Šta treba da jedemo, pijemo i radimo kako bismo živeli dug i zdrav život? Mnogi ljudi traže odgovor na to pitanje.

Eksperti, koji istražuju režime ishrane, izgrađene samo na prirodnoj hrani, tvrde da dnevni unos određene hrane može da odredi kvalitet i dužinu života. Istraživanjem, provedenim dugi nis godina zaredom, specijalisti su otkrili važnu hranu koju treba da jedemo kako bismo živeli dugo i ispunjeno. Evo i nekih od namirnica za duži život:

1. Mahunarke

Mahunarke su pravo čudo prirode, zato što su bogate proteinima. One takođe sadrže sastojke, koji smanjuju verovatnost za razvijanje raka. Crni pasulj, beli pasulj, grašak i sočivo su neki od primera koje možete jesti na dnevnoj bazi.

2. Borovnice

borovnice

Borovnice su idealan sastojak za doručak. Dodate u jutarnju posudu sa muslijem, smuti ili posute preko palačinaka, ne samo što su mnogo ukusne, nego su i izuzetno korisne.

3. Drugo voće

Konzumiranje tri voćke na dan smanjuje rizik od razvoja dijabetesa.

4. Brokoli

Brokoli sadrži mnogo korisnih sastojaka i ako ga konzumirate redovno, pomoći će vam da se sačuvate od nekih vrsta raka. On je takođe veoma koristan za mozak i oči.

5. Zeleno lisnato povrće

smuti

Ustvari, zeleno lisnato povrće sadrži mnogo hranljivih sastojaka i ima nizak sadržaj kalorija. Oni su među najboljim hranama za dug život.

6. Drugo povrće

Svi znaju da je konzumiranje povrća korisno. Ali naučnici su otkrili da povrće može da ima dejstva prolepšavanja. Žene, koje jedu zeleno i narandžasto povrće imaju manje bora na licu.

7. Laneno seme

Samo kašičica lanenog semena na dan je potrebna da sprečite visok krvni pririsak i da izbegnete neke vrste raka.

8. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su veoma korisni za sagorevanje masti i ubrzavanje metabolizma.

9. Biljke i začini

Hrana, koju treba da jedete kako biste živeli duže

Mnoge biljke i začini mogu imati koristi po vaše zdravlje, ako ih svakodnevno koristitie.

10. Žitarice

Kontra onome što se tvrdi u dijetama za mršavljenje, konzumiranje hleba i žitarica može da bude korisno po zdravlje. Unos hleba, testenine i drugih proizvoda od žitarica smanjuje rizik od dijabetesa, infarkta i drugih srčanih bolesti.

11. Napici

Svo znamo da je unos mnogo vode dnevno obavezno za naše zdravlje. Voda drži telo hidrirano i pomaže postizanjju lepe kože.

12. Fizičke vežbe

Redovna fizička aktivnost dokazano poboljšava kvalitet života. Da biste se radovali živahnosti i dugom životu, potrebno je da trenitate bar 4 puta nedeljno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest