Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru

Kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru

2 od 3 Fotografije

2. Ovsene pahuljice za ručak


Ručak je nabolje vreme u toku dana. Evo nekih lakih recepata sa ovsom za zdrav ručak koji možete probati.

Potopite luk, tikvice i paprike 10 minuta u vodu. Ratopite kockicu maslaca u tiganju an vatri. Nakon toga dodajte đumbir i pecite dok miris ne psotane jak. Stavite čašu ovsenih pahuljica i mešajte jako dva minuta. Dodajte preostale sastojke i 1 šolju vode i mešajte dobor. Servirajte toplo. Ukrasite sa kačkavaljem.

Možete napraviti i pileću kašu sa ovsom. Isecite pileće meso na male komade. Ugrejte malo ulja u tiganju na vatri. Dodajte seme kumina, lovorov list, đumbir i beli luk i kratko dinstajte. Dodajte zelene ljute paprike i piletinu, promešajte dobro. Dodajte ovas, kurkumu u prahu, ljutu alevu papriku, biber i so. Dodajte 2 šolje vode i dobro promešajte. Pržite 10 minuta. Dodajte fino isečen sveži korijander, luk, maslac i sok od limuna i ponovo promešajte.

Zašto da ne jedemo više ovsenih pahuljica, pošto se one smatraju jednom od najzdravijih hrana na svetu? One su bez glutena, integralna hrana koja u sebi sadrži sve osnovne sastojke koje su potrebne telu - vlakna, magnezijum, fosfor, bakar, gvožđe, cink i antioksindati. Ishrana sa ovsom za doručak je poznata po tome da pomaže gubljenju kilograma zbog visokog sadržaja vlakana i sposobnošću da povećava osećaj gladi.

Takođe, ovsene pahuljice su veoma hranljive, jer sadrže mnogo vitamina i minerala. One su čudesan izvor vrste rastvorljivih vlakana, takozvanih beta-glukan, može pomoći smanjenju nivoa lošeg holesterola u organizmu i pomaže regulisanju nivoa šećera u krvi.

Ne na poslednjem mestu, ovsene pahuljice su fleksibilna vrsta hrane, koja lako može postati deo bilo kog obroka tokom dana. U galeriji gore smo sakupili nekoliko ideja kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji