bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se pravilno seče meso?

Kako se pravilno seče meso?

Galina IvanovaGalina Ivanova
Početnik
742
Sečenje mesa

Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso.

Na taj način se neće izgubiti ukusni sokovi za vreme kuvanja, a isto tako će ostati sočno, i čuvaće se zajedno sa svojim kvalitetom ukusa i korisnim sastojcima.

Ako volite da kupujete cele komade mesa, a ne već gotove, onda možete zamoliti prodavca da to uradi umesto vas, ali ipak treba da budete pripremljeni za svaku situaciju, pošto se ta usluga ne predlaže u svim prodavnicama.

Glavna pravila za sečenej mesa

Kako se pravilno seče meso?

Generalno, nema mnogo pravila za sečenje mesa. Jedno od najvažnijih pravila je važna priprema. Takođe treba da kupujete uvek samo sveže meso.

Možete koristiti hladno, ali i zamrznuto meso, ako izaberete drugo važno je da izvadite iz frižidera 30-40 minuta na sobnoj temperaturi pre pripreme. To je potrebno da bi se vlaga ravnomerno rasporedila po vlaknima, a takođe može da odstoji i da dobije istu strukturu i da dobro odstoji.

Veliki komadi mesa se uvek seku poprečno po vlaknima. Ako ih ne sečete tako, postoji velika verovatnoća da će izgubiti veliki deo cenjenih sokova, nego će postati tvrdi i neće biti sočni.

Takođe, zapamtite pravilno možete seći meso samo mnogo oštrim nožem, koji treba da bude dug i tanak. Tako na primer, nisu odgovarajući noževi koji se koriste za voće i povrće.

Daska za sečenje treba da bude drvena, pošto meso neće da se kliza i sami ćete moći da kontrolišete proces. Na taj način se, naravno, smanjuje riizk da se posečete.

Važno je da pratite ova pravila kada sečete meso, pošto inače neće biti sočno i ukusno. Ako pratite ove male savete i trikove, onda će vam svako jelo od mesa biti neponovljivo i moći ćete ćesto da radujete vaše bližnje raznim kulinarskim ishušenjima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest