Svakog jutra pijte čašu tople vode protiv visokog holesterola

Топла вода

Holesterola ima u gotovo svim živim organizmima. Ova materija čini strukuturu ćelijiskih membrana i ima dosta funkcija u telu. Obično se smatra da je dosta štetan, jer može postati izazivač arteroskleroze i kardiovaskularnih oboljenja.

Ovakvo stanovište je pogrešno, jer ova materija utiče u regulisanju rada celog organizma i bez njega se ne može ostvariti nijedan proces u telu, uključujući i rast mišića.

Visok nivo holesterola upućuje da je telo zaštićeno od dehidracije. U normalnim količinama, ova materija ne dozvoljava da voda prođe kroz ćelijske membrane. Drugim rečima, propustljivost krvi je lošija.

Lipoproteini su neophodni ćelijama, a njihov višak ukazuje na nedostatak vode. Bez vode, proizvodja ćelija ne bi bila moguća, jer upravo ona daje oblik viskoznim slojevima i povezuje elemente ugljovodonika. Ako u telu nema dovoljno vode, dehidratirana membrana gubi takvu mogućnost.

Na dnevnom nivou čak i da ne popijete čašu vode pre obroka, to će uticati na ćelije u telu.

Хидратиране

Tečnost je potrebna da se proteini razgrade na aminokiseline, u crevima je potrebna za preradu hrane. Bez vode jetra ne može da proizvodi potrebne komponente, a takođe i da one suvišne izbaci iz tela. Kod nedostatka tečnosti, holesterol pomaže da se spreči dehidratacija ćelija tako što zapušava membrane.

Ako dehidratacija postane hronična, jetra će razviti lipoproteine sa visokim stepenom zaštite ćelija. Oni čine ćelijske zidove nepropustljivim, gde inače u normalnim okolnostima tečnost se slobono kreće.

Kako bi se sprečilo gomilanje masnih naslaga u ćelijama, treba da pijete dosta vode. Možete piti i mineralnu vodu ako imate visok holesterol, ali samo nakon konsultacije sa lekarom. Minerale treba da odredi specijalista.

Минерална вода

Trideset minuta pre obroka treba da popijete čašu vode! Ona će vam obezbediti dobro varenje i snabdeće vaše ćelije tečnošću, pa će one biti spremne za hranljive materije. Redovna konzumacija vode će vam omogućiti:

- Da se rešite visokog holetserola

- Da korigujete procese varenja

- Da se rešite suvišnih kilograma

- Da vam koža bude hidrirana

- Da normalizujete stanje krvnih sudova i srca

- Da pročistite organizam

Хидратация

Pored činjenice da je voda od prvostepenog značaja, većina ljudi pita: Koliko vode treba da se pije kada se ima visok holesterol? Ne postoji tačan odgovor, jer je norma za svaki organizam različita.

Preporučljivo je da pijete do 2 l vode dnevno. Posebno je važno da se voda pije pre svakog jela, kao i ujutru na prazan stoak. Potrebno je da voda bude sobne temperaure, jer ako je ledena ili vrela, ona može doneti više štete nego koristi.

Konzumacija vode nakon ustajanja će vam pomoći da se razbudite, da se vaš organizam pokrene i da počnu creva da rade. Bez vode nema ni života!

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji